Nuevas zonas infantiles a través de los fondos FEDER
  • Nova àrea infantil instal·lada en el Jardí del Bes, i s'han renovat les de Quarts de Calatrava i Tomás i Valiente
  • Una iniciativa cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020


L'Ajuntament de Borriana ha instal·lat noves zones infantils de jocs en tres barris de la ciutat, per a posar a disposició de les famílies nous espais i continuar amb la millora dels parcs infantils actuals, segons ha indicat el regidor delegat de Serveis Públics, Vicent Aparisi, el qual ha precisat que han suposat una inversió per un import global de 22.327 euros.

Es tracta d'una iniciativa cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

Amb les nova àrees de jocs, ha manifestat Aparisi, “ampliem els punts lúdics que ja teníem perquè més xiquets i xiquetes gaudisquen de forma segura”, i ha afegit després d'obrir aquestes tres zones de la ciutat, “millorarem i renovarem pràcticament la totalitat de les zones infantils de Borriana amb materials moderns i més còmodes i segurs perquè els xiquets i les xiquetes puguen gaudir amb totes les garanties”.

El nou parc infantil instal·lat al Jardí del Bes és un conjunt format per una torre a dos altures amb coberta de dos caigudes, fabricat en fusta i amb un tobogan de polietilè. S'ha col·locat també el paviment amortidor amb la instal·lació de 14 m2 de paviment de 30 mm de grossària i 24 m2 de paviment de 50 mm de gruix.

A més, s'ha instal·lat un gronxador doble de dos seients, un d'ells bàsic i l'altre inclusiu, segons la normativa vigent. El gronxador és d'estructura de fusta laminada amb barra transversal d'acer inoxidable i cordes armades amb ànima d'acer. S'ha acomodat també el paviment amortidor amb la instal·lació de 17 m2 de paviment de 30 mm de gruix i 18 m2 de paviment de 50 mm de grossària.

En la plaça Quarts de Calatrava s'ha col·locat un conjunt d'estimulació primerenca per a xiquets de fins a 4 anys, construït amb acer inoxidable i compost per 3 plataformes a diferent nivell i tobogan d'eixides. El conjunt de jocs té discos d'engranatge per a experimentar causa-efecte, disc giratori amb ull de bou amb boletes, corrons giratoris i espiells amb ull de bou. S'ha renovat també el paviment amortidor amb la col·locació de 57 m2 de paviment de 10 mm de gruix com a augment del paviment existent.

Així mateix, en la plaça Tomás i Valiente, i també cofinançat pels fons FEDER, s'ha instal·lat un tobogan amb escaleta i esvarador d'acer inoxidable en substitució d'un altre tobogan similar que es trobava en condicions precàries.

Per al responsable municipal de Serveis Públics, “continuem treballant” amb l'objectiu d’“actualitzar els equipaments en diferents barris i fer una ciutat més moderna i igualitària''. Unes intervencions que a judici seu comporten beneficis en les diferents zones, com ara “la millora de la qualitat de vida dels veïns del barri, l'adequació dels parcs infantils a la normativa actual i la millora general en els barris on s'està invertint amb fons europeus”.