DEseinfección  con los contratados del programa Ecovid de la Generalitat
  • Sis persones fan els treballs diàriament en més de 70 zones amb motxilles elèctriques i un tanc de polvoritza

L'Ajuntament de Borriana realitza a través de 6 persones contractades en el programa ‘Ecovid 2020’ de la Generalitat Valenciana, la desinfecció diària de totes les zones de jocs, parcs i jardins, a més de les zones exteriors dels centres de salut, d'edificis públics i dels centres educatius del municipi, mitjançant motxilles elèctriques i un tanc de polvoritzar amb una solució d'hipoclorit, un eficaç desinfectant amb totes les garanties sanitàries.

Així ho ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, que ha precisat que a més duen a terme la desinfecció dels contenidors de RSU, envasos, paper i vidre pròxims als parcs i zones de jocs infantils i centres educatius.

Aparisi ha recordat que sis de les 15 persones contractades pel consistori durant 6 mesos i a jornada completa, a través del programa Ecovid, dirigit a la reinserció laboral de persones del municipi d'almenys 30 anys d'edat, que es van quedar sense treball com a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per la crisi del coronavirus, s'han destinat a “reforçar la neteja i desinfecció de diferents àrees, que s'han vist afectats per la pandèmia, i requereixen actuacions específiques relacionades amb la incidència del coronavirus”.

Aquestes sis persones incorporades des de fa unes setmanes als seus llocs de treball, i en torns de matí i vesprada, desinfecten diàriament més de 70 zones. Concretament, 29 àrees de joc, parcs i jardins, exteriors dels 3 centres de salut, 25 exteriors d'edificis públics, i els de 14 centres educatius, a més dels contenidors de certes zones.

Paral·lelament, a les faenes de desinfecció que efectua diàriament el personal Ecovid, l'Ajuntament realitza regularment cada mes, durant tot el curs escolar, la contínua desinfecció dels patis, les zones esportives, les d'esbarjo i les entrades de tots els centres educatius de Borriana aprofitant els caps de setmana i dies festius, per a “garantir i oferir un entorn escolar més segur a l'alumnat i al personal dels centres”, ha assegurat el responsable de Serveis Públics.

Aquest dispositiu especial de neteja i desinfecció és una iniciativa de la regidoria de Serveis Públics que dirigeix Vicente Aparisi, en resposta a la preocupació mostrada per la comunitat educativa del municipi. En els treballs han participat tres camions i operaris, tant de Fobesa, l'empresa encarregada del servei de neteja viària del municipi, com de personal i mitjans municipals de Via Pública.

A més, segons ha precisat Aparisi, “es continua reforçant la neteja viària nocturna en carrers i mobiliari públic amb arruixades mecàniques especials durant l'horari nocturn que permeten augmentar la capacitat de neteja del servei municipal, amb especial incidència en les zones més transitades per a mantenir les màximes garanties d'higiene i salubritat”.

Aquests treballs especials, ha indicat el responsable municipal de Serveis Públics, “es realitzen en horari nocturn perquè, d'una banda, suposen menys molèsties per al veïnat i, per una altra, no se solapen amb els treballs que diàriament es realitzen a la ciutat en horari diürn”.