L'Ajuntament té en marxa una dotzena d'obres i actuacions en vies públiques i infraestructures municipals que s'estan executant a Borriana i donen compte, segons el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, de “la bona gestió de l'equip de govern i de la seua aposta per inversions per millorar la ciutat i la qualitat de vida de la nostra ciutadania”.

Aparisi ha visitat totes les obres que s'estan realitzant per a comprovar-ne l'estat i fer-ne un balanç. Es tracta tant d'actuacions en via pública com en infraestructures municipals concebudes per a “afavorir la seguretat viària, l'accessibilitat, la mobilitat sostenible o el condicionament de zones d'interès”, ha explicat .

Entre les actuacions, el regidor ha destacat les obres d'aparcaments i accessos a l'estació ferroviària per un import de 188.604,02 euros cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, impulsada per la regidoria d'Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental.

Amb aquesta actuació l'Ajuntament connectarà amb un carril bici l'estació de tren amb el nucli urbà de la ciutat dins de l'estratègia europea Edusi. Les obres inclouen, doncs, l'ampliació i la reforma de l'esplanada al costat de l'estació com a zona d'aparcament, concretament, es crearan fins a 85 places d'aparcament.

També ha visitat l'estat de les obres que s'estan desenvolupant en el barri la Bosca per un import de 673.492 euros distribuïts en dos anys i que consisteixen en la conversió dels carrers la Bosca i Miquel Àngel en un bulevard, amb voreres més amples i l'inici de la regeneració global del barri la Bosca amb la finalitat de convertir la zona en un ampli bulevard i dotar-la de més espai per als vianants.

Es tracta, ha assegurat Aparisi “d’una de les intervencions prioritàries de l'equip de govern en aquesta nova legislatura”, cofinançada en un 50% pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea i emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), dins de les mesures per a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Igualment, el regidor ha verificat la marxa de les obres que es desenvolupen en el polígon Carabona i que serviran per a “millorar la mobilitat urbana sostenible” en dotar-lo d'un carril bici.

A més, ha comprovat que estan finalitzant les obres del segon tram del camí l'Eccehomo, la reparació i repavimentació del ferm en el tram comprès entre l'encreuament del camí la Grandona i el Port (camí la Pedrera).

Sobre aquest tema, el regidor ha manifestat que és una via de comunicació secundària però que suporta molt de trànsit agrícola i també s’usa com una via alternativa entre Borriana i la zona marítima, alhora que serveix d'accés a les finques de cultius de cítrics.

El responsable municipal de Serveis Públics ha visitat fins i tot l'acabat del projecte del Camí Xamusa i l'Eccehomo i ha assenyalat que el Consistori preveu, en les proximitats del carrer Osca, habilitar una zona en sòl municipal per a condicionar 180 places d'aparcament, i d'aquesta forma “solucionar els problemes d'estacionament de la zona del polígon industrial”.

Així mateix, ha comprovat el canvi de sentit al carrer Illes Columbretes que en un tram era de doble sentit, i ara s'ha transformat en un sol sentit, d’aquesta actuació ha valorat que ha sigut “una decisió necessària pel perill que suposava” i que es va comunicar prèviament l'Associació de Veïns del Port.

A més, Vicent Aparisi ha visitat les obres de reparació necessari per a tapar els clots en la calçada i manteniment del ferm a camí la Pedrera, camí Ballester, camí la Coixa i camí Llombai, amb la finalitat de condicionar-los. No obstant això, ha puntualitzat “estem estudiant propostes per a trobar una solució més a llarg termini per a les vies rurals”.

Finalment, s'ha referit a dues obres impulsades per la Regidoria de Cultura i Patrimoni que estan en marxa, les obres del refugi antiaeri de la guerra civil situat en el camí d’Onda i les obres de condicionament de l'entorn de Sant Blai.

En referència als treballs que s'estan executant en el refugi antiaeri, ha subratllat que “facilitaran l'accessibilitat perquè siga visitable i es puga conèixer part de la història més recent de la ciutat”. La intervenció ara s'està realitzant al carrer Sant Joan de la Creu, just enfront de la porta de la parròquia dels pares Carmelites, on treballen per a obrir l'accés principal del refugi.

També s'ha referit al “bon ritme de les obres”, que amb un import de 431.000 cofinançats al 50 per cent amb els Fons europeus Feder dins de l'Estratègia Edusi, permeten reformar i rehabilitar l'ermita de Sant Blai, la plaça annexa i el carrer adjacent, “una intervenció que millorarà l'entorn de l'ermita del patró i en la qual es podran celebrar les festes el propvinent mes de febrer” .

Concretament,les obres consisteixen a rehabilitar les tres façanes exteriors de l'ermita i, d'una manera especial, les dues que han estat durant molts anys adossades a habitatges, instal·lar il·luminació nocturna i rehabilitar les façanes confrontants amb jardins verticals.

Finalment, el regidor de Serveis Públics ha avançat que a partir de gener s'iniciaran les obres en el carrer Tirant lo Blanc, i el Caminàs i també l'asfaltat de la zona d’aparcament del Centre de Salut II de Borriana.