tractaments de prevenció rates

L'Ajuntament de Borriana i FACSA, l'empresa que gestiona els serveis de proveïment d'aigua potable i clavegueram en la localitat, iniciaran dilluns que ve, dia 6 de maig, els treballs preventius en la xarxa del municipi per a evitar la possible proliferació de rates i paneroles tant en el nucli urbà com en el seu entorn, especialment de cara als mesos més calorosos de l'any.
En funció de les característiques i necessitats concretes de cada zona, la brigada d'especialistes de l'empresa de Grupo Gimeno aplicarà tractaments en els quals es combinaran diferents mètodes, com la polvorització o l'aplicació d'esquers rodenticides, amb la finalitat d'incrementar la seua eficàcia.
Quant a la durada de la campanya, les tasques es realitzaran en el menor temps possible i a través de batudes intensives per a garantir la màxima neteja de les diferents zones a tractar i controlar així el cicle de reproducció d'aquests animals en els espais públics.
Aquests treballs complementen a les recomanacions que FACSA i l'Ajuntament de Borriana proposen al veïnat abans de començar amb les labors de desratització. En concret, insten a condicionar els habitatges deshabitats i solars, així com a utilitzar productes d'ús domèstic a l'interior d'edificis i escomeses particulars amb l'objectiu que els tractaments de prevenció siguen més eficaços.
Tota aquesta informació i consells preventius es poden consultar a través d'uns díptics informatius que l'Ajuntament de Borriana i FACSA han editat i que, a més de poder-se consultar en diferents edificis municipals de la localitat, s'han repartit en les zones on sol haver-hi una major proliferació d'aquests insectes.