En la roda de premsa que ha tingut lloc en l'Ajuntament de Borriana, el regidor delegat del festival Arenal Sound, Vicent Aparisi ha presentat una detallada anàlisi sobre el servei municipal de neteja que s'ha dut a terme durant aquesta passada novena edició. Tal com ha apuntat Aparisi “inicialment m'agradaria destacar el treball previ de negociació que es va fer amb l'empresa organitzadora del festival i la mateixa concessionària municipal del servei de neteja sobre les diferents zones de neteja, doncs veient els resultats, el primer hauria de ser felicitar i agrair a totes les parts des de la mateixa regidoría de Via Pública i el propi Ajuntament”. Tal com s'ha detallat, “han sigut 78 les tones de residus que s'han arreplegat durant el festival”, la qual cosa es deriva també de l'augment dels recursos humans i dotacions destinades exclusivament a aquestes labors. A més, com el propi Aparisi afegia “mirant al detall cadascuna de les jornades veiem que tots els dies s'ha treballat de forma continuada per a mantenir tant les zones pròximes al festival com els carrers i places en condicions òptimes, al que cal sumar que aquest mateix dilluns i dimarts hem continuat treballant en aquestes labors donat que hem cregut oportú realitzar noves neteges”. Com ha conclòs el regidor després de vore aquesta mateixa setmana els resultats i analitzant les dades de recollida “creiem que ha sigut un dels millors anys quant als serveis de neteja engegat per al festival, gràcies al treball conjunt i coordinat entre la mateixa empresa de l'Arenal Sound, els serveis municipals de Via Pública, FOBESA i la mateixa regidoria”.

Nova campanya de neteja viària. Aparisi ha aprofitat la roda de premsa per a presentar la nova campanya de neteja que des de la regidoria també s'ha coordinat amb l'empresa concessionària, que consisteix i està basada en la realització de baldejos mecànics, i que veurà la llum aquesta setmana vinent a Borriana. Juntament amb la concessionària s'ha acordat realitzar diferents treballs de reforç en les zones de Borriana que, després de la realització d'un estudi previ, més ho necessiten. Així doncs, Vicent Aparisi explicava que “es treballará diàriament a zones com el Pla, el Carrer Major o els Jardins del Pla, que són els punts més transitats i per tant que més fem o residus poden arribar a acumular; cada dilluns serà el torn per al Raval, el Carrer Sant Vicent i la zona del Camí d’Onda; cada dimarts la zona de Novenes a Calatrava, mentre els dimecres correspondran a zones com a L’Escorredor, la Plaça de la Generalitat o l'Av. dels Corts Valencianes; per a cada dijous quedarà el barri de la Bosca i els divendres a tota la zona compresa entre les avingudes del Transport, Pere IV, Av. de Nules i el Carrer Ample.”
Finalment, el regidor de Via Pública que s'ha encarregat de l'organització i coordinació de la neteja durant l'Arenal Sound ha volgut recordar que “la neteja dels nostres carrers i places, així com la imatge general de la ciutat és un dels objectius primordials de la nostra regidoria, encara que per més que intentem augmentar les campanyes, redoblar esforços o intensificar els treballs durant períodes especials, sempre dependrem directament del civisme dels i les borrianenques, ja que sabem perfectament que la gran majoria realitzen els dipòsits de residus en els llocs que corresponen, però és una llàstima que eixa xicoteta minoria que realitza abocaments o abandona estris o mobiliari en qualsevol lloc, acabe costant molts diners a les arques públiques de Borriana. Així que seguim reforçant els treballs de neteja però ens agradaria que això vinguera acompanyat del civisme que sempre ha mostrat la gran majoria veïns i veïnes de Borriana i que esperem que es generalitze al conjunt de la ciutadania”.