El gobierno local de Burriana iniciará las oras de la Avenida Mediterrània después de Pascua
Inicio obras avenida Mediterrània de Burriana
  • - L'executiu municipal començarà els treballs l'11 d'abril i preveu una suspensió temporal des del 15 de juliol al 31 d'agost per a mitigar les possibles incomoditats a l'estiu al veïnat

  • - Amb un pressupost de 2,2 milions d'euros, reordenarà el vial amb un carril de ciclovianants i noves canalitzacions d'aigua potable i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials


L'executiu municipal de Borriana té previst que la intervenció magna de les obres de la remodelació de l'avinguda de la Mediterrània comencen el dimarts 11 d'abril, una camí haja passat la Setmana Santa i Pasqua, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, per a mitigar els possibles perjudicis als establiments de la zona.

Una decisió que com es pot comprovar, ha explicat Maria Josep Safont, el govern local va prendre fa un parell de setmanes, quan es va iniciar la retolació de les vies per on han de canalitzar-se els serveis d'aigua i clavegueram, que com es pot constatar es van interrompre i no s'ha realitzat cap altra intervenció més.

Així mateix, l'alcaldessa ha precisat que, “conscients de les molèsties i contrarietats que generaran aquestes obres, igual que moltes altres, i que incomoden i afecten en qualsevol temporada que s'executen, també hem pactat amb l'empresa adjudicatària de les obres la suspensió temporal des del 15 de juliol al 31 d'agost “amb la finalitat de mitigar les possibles incomoditats a l'estiu del veïnat”.

No obstant això, en nom de l'Ajuntament, l'alcaldessa ha demanat disculpes per endavant per les “contrarietats i molèsties temporals que aquestes obres puguen ocasionar a veïns i propietaris de negocis, ja que eventualment condicionarà i repercutirà en la seua vida i activitat”.

Al mateix temps, ha sol·licitat comprensió i paciència perquè aquest projecte és “molt necessari”, i una vegada finalitzats els treballs “milloraran considerablement la vida dels veïns i les veïnes, tant de la zona com de la ciutadania de Borriana en general”.

En una obra de més de 8 mesos d'execució i del volum d'aquest projecte, s'ha intentat conjugar dos prioritats, d'una banda, “no alentir la seua execució i, per una altra, temporitzar l'obra de manera que no afecte en temporada alta per a l'activitat dels comerços i negocis”, ha precisat Safont.

La remodelació d’aquest vial suposarà “amplis beneficis quant a mobilitat i seguretat ciutadana, i evitarem la demora en l'execució de les obres en la zona on es necessitaria autorització o concessió de Costes”, ha afegit.

Amb un pressupost de 2,2 milions d'euros, la remodelació de l'avinguda de la Mediterrània a càrrec de la UTE Aglomerados los Serranos SA i Gimecons Construccions i Contractes SL, suposa la reordenació del vial amb la construcció d'un carril de ciclovianants el traçat del qual discorrerà pel costat de la mar, i la instal·lació de noves canonades d'aigua potable i canalitzacions i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials, així com la repavimentació del vial i el recobriment de les voreres.

Després de la signatura de l'acta de replanteig realitzada divendres passat 17 de febrer, i amb un termini d'execució de 8 mesos, una vegada finalitzada l'actuació, ha manifestat l'alcaldessa, “tancarem l'anell ciclopeatonal de la salut entre la ciutat i la zona marítima”, ha manifestat Safont.

Una actuació que, segons el parer de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “millorarà considerablement els serveis de la zona i suposaran un alleujament de cara a les pluges i possibles inundacions, amb l'augment del sistema de drenatge i la capacitat de recollida d'aigua pluvial, a fi de tractar de mitigar les inundacions provocades per les fortes pluges”.

Es tracta de l'execució de la primera fase de les obres que abasta el tram entre la carretera del Port i el carrer Joan Carles I, on no hi ha afecció de la zona del Domini Públic Marítim Terrestre, mentre que el segon tram, ha aclarit l'alcaldessa, “no es podrà realitzar fins que no es tinguen tots els permisos de Costes”.

Característiques

Amb aquestes obres Borriana gaudirà d'una nova secció viària amb una vorera de 4 metres d'ample a la qual se li adossa una línia d'aparcaments de 2,2 metres d'ample.

La calçada amb 2 carrils de circulació, de 3,25 metres cadascun, separarà l'espai reservat per a vianants i bicicletes. El projecte contempla la col·locació d'una canonada d'impulsió d'aigua potable de polietilè que substituirà l'actual de fibrociment.

També inclou noves canalitzacions i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials que suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions. A més, es col·locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s'està estudiant l'emplaçament d'arbres després de la petició del veïnat.