Permet l'extracció d'un cabal d'aigua tractada de 500 litres cada hora i de fins a 4.000 m³ a l'any

La instal·lació de la font facilita al veïnat l'accés a aigua potable i filtrada


 L'Ajuntament de Borriana obri la font i el pou d'aigua potable en les Alqueries de Santa Bàrbara després de finalitzar els treballs de perforació i construcció per a l'execució de la captació d'aigües subterrànies i planta potabilitzadora”, segons ha fet públic el regidor de la zona marítima i Serveis Públics, Vicent Aparisi.

El regidor ha visitat la font acompanyat dels tècnics de l’empresa Facsa per a comprovar-ne el funcionament i els treballs promoguts per l'Ajuntament per al proveïment i ús de l'aigua extreta, les obres de la qual van ser adjudicades a Facsa amb un pressupost de 124.459 euros.

L'edil ha recordat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va autoritzar la concessió de l'aigua potable sol·licitada per l'Ajuntament de Borriana per a la instal·lació d'un pou al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara. Aquesta concessió, publicada en el Butlletí Oficial de la Província, és per un termini de 25 anys i finalitzarà al juny de 2045.

El pou per a l'aprofitament d'aigües subterrànies, proveïment i extracció d'aigua potable, és capaç de subministrar 500 litres cada hora d’aigua tractada i un volum de fins a 4.000 m³ a l'any. A més, el govern municipal ha instal·lat una planta d'osmosi i una font al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.

Una infraestructura, ha assegurat Aparisi, que serveix per a “satisfer les necessitats de proveïment d'aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i les veïnes de la zona que vulguen arreplegar aigua apta per al consum humà”.

En aquest sentit, el regidor ha manifestat que la instal·lació del nou assortidor facilita al veïnat l’accés a l'aigua potable i filtrada. En el tractament, l’aigua se sotmet en la planta d’osmosi inversa, en primer lloc, a un tractament de filtració amb arena i antracita, posteriorment passa per un tractament de filtració per un cartutx de 5 micres i per un tractament d’osmosi inversa a través membranes. D’aquesta manera, el veïnat de Santa Bàrbara podrà omplir botelles i garrafes d’aigua potable.

Per aquesta raó, Aparisi ha mostrat la seua satisfacció, perquè suposa, “per fi, que es faça realitat aquesta antiga reivindicació dels veïns i les veïnes de Santa Bàrbara, i satisfà una demanda de l'equip de govern actual que es remunta a 2015”.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal de dotar de més serveis aquesta zona del terme municipal, però hem de recordar que és una solució temporal, perquè òbviament el camí ha de ser el de la regularització i la dotació de serveis als habitatges”, ha aclarit.

No obstant això, ha afegit, “és una actuació molt important, ja que han sigut executades a petició dels mateixos veïns. Considere que hem fet un pas important, però continuarem treballant per a seguir millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”, ha conclòs.