Reunión técnica  sobre proyectos del Puerto de Burriana 2022
  • El nou ambulatori de la zona marítima, l'impuls del projecte Port Ciutat, la remodelació de l'espai de l'antic varador per a ús dels equips locals de Caiac Polo, entre altres assumptes tractats


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor de la Zona Marítima, Vicent Aparisi, el de Cultura, Vicent Granel, i el d'Ordenació del Territori, Bruno Arnandis, s'han reunit amb representants tècnics de la Direcció General de Ports de la Generalitat Valenciana per a avançar en els projectes pendents i les demandes prioritàries de la zona del Port del municipi quant a infraestructures públiques portuàries, administració de costes, i gestió i explotació de ports de competència autonòmica.

Entre els assumptes tractats, l'alcaldessa i els regidors han destacat la posada en marxa del nou ambulatori en la zona marítima. Per a la qual cosa, han manifestat, s'estan barallant possibles ubicacions, perquè les instal·lacions reunisquen les condicions que sanitat exigeix.

Aquest és “un dels temes pendents més importants d'interès municipal”, ha valorat Safont, i s'ha acordat emplaçar a una pròxima reunió tècnica a quatre bandes en què participaran representants de la Conselleria de Sanitat, de Ports de la Generalitat, de la Confraria de Pescadors i de l'Ajuntament.

Així mateix, en la reunió han abordat la necessitat d'avançar en els projectes reflectits en els pressupostos de la Generalitat Valenciana, com la redacció del projecte Port Ciutat, la redacció de l'estudi de millora dels dics d'abric, l'execució de les obres de reforma i adequació dels dics de contenció del Moll de Llevant, el trasllat de les casetes de pertrets per a pescadors i la instal·lació d'un espai cobert per a estendre les xarxes, i el projecte de reordenació d'accessos i aparcament al port.

A més, en la trobada, també s'ha tractat sobre la conveniència de mamprendre obres de remodelació de l'espai de l'antic varador per a poder fer ús d'aquest espai com a instal·lació perquè els equips locals de caiac polo puguen realitzar-ne allí l’activitat.

La reparació no està valorada econòmicament, han precisat els representants municipals, però seria per a Borriana una actuació rellevant, tant de l'espai en terra com en la mar, i donar un aire més modern a tota la façana del port amb aquesta zona esportiva i una altra imatge als espais portuaris”.

En aquest tema d'infraestructures esportives, és necessari que els diferents departaments de la Generalitat (Ports, Esports i Cultura) “es prenguen seriosament aquesta iniciativa del govern municipal de Borriana i la valoren en els seus pressupostos”, han assegurat tant l'alcaldessa com els regidors.

Paral·lelament, en una altra línia de projectes pendents, s'ha revisat la situació de la sol·licitud de l'Ajuntament d'autorització per a la remodelació per part del consistori del poliesportiu obert i de la zona de jocs i aparells de l'avinguda Mediterrània en terreny de domini públic portuari, que en aquests moments està informada favorablement i pendent de la resolució i conveni.

En la reunió, finalment, s'ha posat damunt de la taula la necessitat de signar un conveni per a l'eficiència energètica de la il·luminació de les faroles que limiten el port amb l’avinguda de la Mediterrània, avui en dia encara sense conveni signat després de més de deu anys des de la seua instal·lació.