circuito de calistenia y un parque infantil en la calle Benicàssim
Nuevo circuito de calistenia y un parque infantil para la zona marítima
  • Amb un pressupost que s'eleva a més de 58.000 euros cofinançat pels fons Feder en el marc de l'estratègia Edusi

  • Les dos àrees s'estan instal·lant al parc del carrer Benicàssim de la zona marítima


La zona marítima de Borriana comptarà pròximament amb un altre parc que albergarà un nou circuit de cal·listènia per a la pràctica esportiva i una àrea de jocs infantils, al parc del carrer Benicàssim. L'Ajuntament està acabant la instal·lació i muntatge del segon circuit de cal·listènia a la ciutat, que a més comptarà amb una nova zona de parc infantil, segons ha anunciat el regidor de Serveis Públics, Zona Marítima i Esports, Vicent Aparisi.

Les dos actuacions, amb un pressupost que s'eleva a més de 58.000 euros, estan cofinançades al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, a través de l'estratègia Edusi.

Aparisi ha explicat que una vegada finalitzades les dos àrees, la infantil i l'esportiva, el consistori completarà l'actuació de millora de la zona del parc amb la intervenció en el condicionament i treballs de regeneració dels espais de jardins i en la il·luminació.

Per al responsable municipal de Serveis Públics, “continuem treballant” amb l'objectiu “d’actualitzar els equipaments en diferents barris i fer una ciutat més moderna i igualitària'', i per a “posar a disposició de les famílies nous espais i continuar amb la millora i renovació de diferents zones de la ciutat, amb materials moderns i més còmodes i segurs perquè les famílies puguen gaudir amb totes les garanties”.

Unes intervencions que, al seu judici, comporten beneficis en les diferents zones, com “la millora de la qualitat de vida dels veïns del barri, l'adequació dels parcs infantils a la normativa actual i la millora general en els barris on s'està invertint amb fons europeus”.

Nova zona infantil

Amb una inversió específica d'una mica més de 23.200 euros, el consistori està ultimant la instal·lació sobre una superfície aproximada de 120m² d'una nova zona infantil de jocs amb paviment amortidor absorbidor d'impactes.

Les noves instal·lacions disposen d'un conjunt complex amb grimpa, format per dos torres amb plataformes i amb cobertes de dos vessants fabricat en fusta laminada de pi. Les torres estan unides per un pont d'equilibri penjant de cordes. L'accés a una de les torres es realitza amb una escala inclinada, i disposa d’una barra de bombers de descens. En l'altra torre hi ha un tobogan de lliscament. En la part inferior d'aquesta segona torre se situa una zona de joc protegida amb panells en la qual hi ha instal·lada una taula i un banc de joc. El conjunt porta adossada una xarxa de grimpa.

A més, s'han instal·lat dos balancins de molls, un d'ells bàsic individual i l'altre inclusiu de dos places, segons la normativa vigent, d'estructura d'acer galvanitzat, panells d'HPDE, seient i respatler de contraxapat fenòlic antilliscant. Igualment comptarà amb un balancí doble d'estructura d'acer galvanitzat i fusta laminada de pi.

Nou circuit de Cal·listènia

Amb una inversió específica de 24.884 euros per al mobiliari urbà dels mòduls de cal·listènia i per al condicionament de la superfície, s'instal·la a Borriana el segon circuit de cal·listènia en una superfície habilitada d'aproximadament 190m² al parc del carrer Benicàssim.

Amb el nou parc, ha manifestat l'edil, “continuem ampliant l'oferta d'espais públics i oberts per a la pràctica de diversos tipus d'activitats esportives a Borriana”, a més, “fomentem hàbits de vida saludables d'acord amb les finalitats de l'àrea esportiva del consistori”.

Aquesta iniciativa, ha apuntat el regidor d'Esports, respon a “la demanda de la ciutadania, canalitzada per diferents vies, i s'emmarca en el pla estratègic desenvolupat per aquest departament”. Les noves instal·lacions permeten que totes les persones que practiquen la cal·listènia o vulguen iniciar-se en aquesta modalitat “puguen fer-ho, sense horaris ni restriccions, sempre complint amb les mesures sanitàries en vigor”.

Estructures de cal·listènia

La nova instal·lació comptarà amb un equipament compost de diferents estructures. Entre les quals destaca una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d'abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d'abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d'exercici per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianelles de diferent altura.

També disposa d'una unitat de barres paral·leles dobles homologades per a exterior, consistent en 3 barres paral·leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, que consta de 4 pals i 3 barres transversals col·locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components següents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.