Inicio de obras del pozo de agua en Santa Bárbara
  • El pou permetrà l'extracció d'un cabal d'aigua de fins a 4.000 m3 a l'any


 Avui han començat els treballs de perforació per a la construcció del futur pou d'aigua potable a les Alqueries de Santa Bàrbara, segons ha fet públic el regidor de la zona marítima i Serveis Públics, Vicent Aparisi, que ha mostrat la seua satisfacció perquè suposa “un pas decisiu per a l'execució de la captació d'aigües subterrànies i planta potabilitzadora” i perquè, “per fi, es faça realitat aquesta antiga demanda”.

Aparisi ha visitat, juntament amb a la cap del departament de captacions i qualitat de l’aigua de Facsa, Belén Sánchez-Rubio i el cap de Projectes i Obres de Facsa, Iñaki Elorza, l'inici dels treballs promoguts per l'Ajuntament per al proveïment i ús de l'aigua extreta. Les obres han sigut adjudicades a Facsa amb un pressupost de 124.459 euros i amb un termini d'execució al voltant de tres mesos.

El regidor ha recordat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va autoritzar la concessió d'aigua potable sol·licitada per l'Ajuntament de Borriana per a la instal·lació d'un pou al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.

La concessió, publicada en el Butlletí Oficial de la Província, es va atorgar el 6 de juny de 2020 per un termini de 25 anys, i finalitzarà el 5 de juny de 2045, cosa que, per a Aparisi, “satisfà una demanda de l'equip de govern actual que es remunta a 2015, en resposta a una de les antigues reivindicacions de l'associació de veïns de Santa Bàrbara”.

El pou per a l'aprofitament d'aigües subterrànies, proveïment i extracció d'aigua potable, tindrà un volum fins a 4.000 m3 a l'any. Una infraestructura, ha assegurat Aparisi, que servirà per a “satisfer les necessitats d'aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i les veïnes de la zona que vulguen arreplegar aigua apta per al consum humà”.

En aqueix sentit, el regidor ha garantit que s'instal·larà una font per a facilitar-ne l’ús. També ha assenyalat que, en previsió, l'equip municipal de govern va reservar 140.000 euros a través d’una modificació de crèdit procedent de romanents de tresoreria de 2020, que es dedicaran precisament a la instal·lació d'aquest pou d'aigua, una planta d'osmosi i una font al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.