- L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, els han donat la benvinguda a la sala de plens del consistori


L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, han rebut a la sala de plens de l'Ajuntament de Borriana l’alumnat i el professorat de l'escola Victoria School Praga, que visiten la localitat a través d'un programa Erasmus+ K121 d'intercanvi amb l'IES Jaume I, l'objectiu principal del qual és motivar l'alumnat en l'àmbit acadèmic.

En el projecte han participat 21 alumnes de l'IES Jaume I que han estat prèviament una setmana convivint amb famílies txeques, i ara és el torn de l'alumnat txec, que està convivint a Borriana i visitant la ciutat acompanyats per l’alumnat i el professorat.

L'objectiu del projecte educatiu se centra principalment a fomentar la competència lingüística i cultural en anglès i fomentar la ciutadania europea, alhora que es beneficien de l’experiència que suposa conèixer i viure en un país estranger i els reptes d'adaptar-se i aprendre de les noves situacions, cooperant i formant part de l'equip Erasmus.

Durant la setmana d'estada a Borriana, els 21 xiquets i xiquetes txecs d'edats compreses entre els 12 i 14 anys estan realitzant diverses activitats en el municipi. Entre les quals, les de tipus esportiu, nàutiques a l'Escola de la Mar, i les mediambientals, en el Clot de la Mare de Déu amb ruta guiada en anglès per a conèixer la fauna i la flora de l'espai protegit, amb Itinerantur i l’Ajuntament.

També han comptat amb una visita guiada històrica i modernista en anglès per diferents punts de Borriana realitzada per l'Ajuntament, una altra visita guiada a les instal·lacions del Jaume I realitzada per alumnat i professorat de l’Erasmus de l'IES Jaume I en anglès, i als tallers dels Cicles d’Artista Faller i de Fusta, on han tingut l'oportunitat d'utilitzar alguns dels materials.