- El CEE Pla d’Hortolans de Borriana continua posicionant-se com a centre de referència a la província


El CEE Pla d’Hortolans de Borriana ha acollit una activitat formativa sobre inclusió per a professorat i personal del centre de la mà de Coral Elizondo, experta en innovació educativa inclusiva i en Disseny Universal per a l'Aprenentatge (DUA).

El professorat del Centre d'Educació Especial de referència a la comarca ha pogut marcar el full de ruta d'un projecte conjunt que té l'objectiu d'aprendre temàtiques innovadores per a garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat. D'aquesta manera, després d’una primera sessió presencial, durant el curs es duran a terme sessions en línia amb l'experta Coral Elizondo i es clausurarà al mes de maig de 2023 comptant novament amb la seua presència en el centre.

Coral Elizondo realitza formacions específiques per a docents enfocades al disseny de formació ad hoc sobre diferents temes relacionats amb l'educació inclusiva com ara mesures organitzatives, metodologies actives, DUA, avaluació formativa o cultura del pensament. A més, acompanya als centres educatius en el canvi i en la transformació per a garantir-ne la inclusió.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha ressaltat que des de l'equip de govern “donem suport als centres educatius en la realització d'aquestes activitats que contribueixen a la inclusió socioeducativa de l’alumnat, com ja vam demostrar en les Jornades Educatives Municipals de maig”.

Així mateix, el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, ha explicat que aquest tipus de projectes “respon a les necessitats d'aprenentatge i a la igualtat d'oportunitats en la diversitat d'estudiants del centre, en aquest cas d'educació especial”.

Per a abordar aquest projecte de treball, en què es vol encaminar i plasmar els trets d'identitat del centre: ideari, projectes, metodologies emprades etc., tot l'equip educatiu que està implicat en el pla de formació de centre va pensar en una excel·lent i qualificada professional com Coral Elizondo perquè els guiara i orientara en aquest camí.

 

Coral Elizondo Carmona

Mestra i llicenciada en Psicologia en l'especialitat de Psicologia Educativa. Diplomada en Estudis Avançats en l'Àrea del Coneixement de Psicologia Evolutiva i de l'Educació, Psicologia i Aprenentatge. Diplomada en Disseny Universal per a l'Aprenentatge (DUA) «Abordando la Variabilidad de los Aprendices» per Fellow Group CAST. Autora d'articles, llibres i cursos sobre la personalització de l'aprenentatge i el disseny universal per a l'aprenentatge. Ha participant com a ponent nacional i internacional sobre tots aquests temes.