Conselleria y Ayuntamiento de Burriana visitan las obras de construcción del nuevo IES Jaume I
Visita obras nuevo IES Jaume I
  • Conselleria també s'ha compromès a incloure la reforma del CEIP Pare Vilallonga

  • Aquestes millores en les infraestructures educatives de la ciutat se sumen a la construcció del nou IES Jaume I, que avança a molt bon ritme i reduirà a menys de 24 mesos el termini d’execució


L'Ajuntament de Borriana compta amb l'autorització de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana per a la reforma integral del CEE Pla d’Hortolans i el compromís de reforma integral del CEIP Roca i Alcaide que suposaran una inversió d’un milió d'euros en cada cas, i la reforma del CEIP Pare Vilallonga amb 600.000 euros. Totes aquestes actuacions seran a càrrec del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació i se sumen a la inversió de més de 13 milions d'euros per a la construcció del nou IES Jaume I, que avança a molt bon ritme.

L'Ajuntament de Borriana, per part seua, s'ha compromès a traure a licitació les memòries de les tres actuacions per a lliurar-les a la Conselleria d'Educació abans de finalitzar el present any, per a la seua posterior aprovació definitiva i poder així sol·licitar la delegació de competències per a l'execució de les obres.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada del director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i la cap de servei d'Educació de la Direcció Territorial d'Educació, Cultura i Esport a Castelló, Maria Josep Palmer, han visitat les obres del nou IES Jaume I, en la visita també han estat presents el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, i el regidor de Cultura, Vicent Granel, així com membres de la comunitat educativa del centre i personal tècnic de les diferents administracions.

El director general d'Infraestructures, Víctor Garcia, ha agraït “la col·laboració de l’Ajuntament de Borriana en assumir les delegacions de competències del Pla Edificant amb una inversió per part de la Generalitat de prop de 17 milions d'euros en la capital de la Plana Baixa per la construcció de nou de l'IES Jaume I, les dos reformes integrals, del CEE Hortolans i el CEIP Roca i Alcaide, i per la reforma del CEIP Pare Vilallonga.

Durant la visita, l'alcaldessa ha manifestat que es tracta d'unes inversions “molt importants i fonamentals per a la ciutat”, ja que garantiran “unes instal·lacions educatives de qualitat”, i perquè la inversió pública en educació “no solament ajuda a reduir les desigualtats, sinó que crea una societat més preparada, millor formada i més competitiva per al futur.

Maria Josep Safont ha destacat que la construcció del nou IES Jaume I “avança a molt bon ritme, avançant-se als terminis establerts en el pla de construcció, per la qual cosa s'està estudiant la reducció del termini d'execució de l’obra, previst en 30 mesos, a un termini inferior a 24 mesos. Les instal·lacions que es construeixen seran 100% accessibles i contemplen espais per al foment de la coeducació, a més d'incorporar les últimes tecnologies per a afavorir una educació de qualitat per a l'alumnat.

El nou IES Jaume I de Borriana s'alçarà en la mateixa parcel·la que ocupava fins ara, que ha sigut ampliada en més de 3.000 metres i suma 19.327m². El projecte compta amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d'euros que estan finançats per la Generalitat Valenciana a través del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació.

Cal recordar que les obres de d’enderrocament del vell edifici i la construcció del nou van ser licitades a l'empresa Acciona Construcció SA per un import de 12.385.492 euros (IVA inclòs), i el termini d'execució màxim és de 30 mesos. Per part seua, la redacció del projecte ha sigut realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.