Jornadas de ADI y CEFIRE para profesionales de educación infantil
  • Les jornades es realitzaran en línia a través de la plataforma Webex, els dies 27 d'octubre i 3 de novembre

  • Fins ara s’han inscrit més d'un centenar de professionals i demà divendres 23 d'octubre finalitza el termini d’inscripció


El Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Borriana, i el CEFIRE de Castelló, han organitzat unes Jornades sobre ‘Ensenyament-Aprenentatge des d'una mirada respectuosa a l'Educació Infantil (0-6)’, dirigides a professionals docents d'Educació Infantil.

La presentació de les jornades, que es desenvoluparan els dies 27 d'octubre i 3 de novembre, serà a càrrec del regidor d'Educació i professor del Departament de Pedagogia i Didàctica de l’UJI, J. Ramon Monferrer, i es realitzaran en línia a través de la plataforma Webex en horari de 18.30h a 20h.

La ponent, i experta en Educació Infantil, serà Dolça Flors Mas que donarà a conèixer les teories i alguns dels autors més importants en educació viva i activa per a conèixer nous recursos per a atendre l'alumnat d'aquesta etapa, d'una forma respectuosa amb el seu desenvolupament i adaptats a les seues necessitats.

A més, es tracta d'afavorir les relacions i crear cohesió de grup entre els docents compromesos amb l'educació i potenciar l'intercanvi d'experiències inspiradores i projectes de centres educatius innovadors. Igualment, s'oferiran eines a l'adult que acompanya (mestre/a) i s'abordarà el paper de les famílies a l'escola.

Així, en les jornades es plantejaran, entre altres qüestions, referències dels fonaments teòrics d’autors, com ara Wild, Montessori, Pikler, la visió del xiquet com a centre del procés de creixement i aprenentatge, l'autonomia i l’acompanyament en la consecució de reptes. També s'exposarà el paper del joc com a activitat bàsica de la infància i ferramenta d'aprenentatge.

Fins ara hi ha més d'un centenar de professionals docents inscrits, i demà divendres 23 d'octubre finalitza el termini d’inscripció en: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=9140522.