visita  l'Escola d'Estiu municipal 2022
visita a los niños y niñas que participan en l'Escola d'Estiu 2022
  • - Maria Josep Safont comprova el desenvolupament i l'evolució de les múltiples activitats que realitzen durant el mes de juliol

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha visitat els 380 xiquets i xiquetes del municipi que enguany participen en l'Escola d'Estiu municipal de Borriana en la XXXVI edició que se celebra enguany en el CEIP Novenes de Calatrava. També ha assistit l'edila de Serveis Socials, Esther Meneu.

En la visita Safont ha manifestat que l'Escola d'Estiu de Borriana és “un exemple tant per la implicació dels professionals que la duen endavant, com per la confiança que els pares i mares hi depositen”, i l'ha qualificada com el projecte “més rellevant per a les famílies de Borriana en aquesta època de l'any”.

Així mateix, ha destacat la seua contribució a la conciliació de la vida familiar i laboral de les més de 300 famílies que amb l'arribada de les vacances escolars tenen dificultats i ha volgut posar en valor el “prestigi” de l'Escola d'Estiu aconseguit en aquests anys perquè els seus professionals “han sabut crear espais d'inclusió on conviuen xiquets, xiquetes i adolescents del municipi, i on l'educació, la diversió, l'esport i les activitats socials i cíviques conviuen en perfecta harmonia”.

Durant el recorregut per les diferents aules del centre educatiu, els representants municipals han pogut comprovar la gran varietat d'activitats i tallers dissenyats per a cadascuna de les edats. Així, han tingut ocasió de conèixer un dels tallers infantils organitzats enguany, concretament sobre els mosquits impartit per Lokímica que ha comptat també amb la assistència de la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, amb la intenció que apliquen els coneixements adquirits en prevenció en arribar a la llar familiar i que ha collit gran acceptació per part dels xiquets i xiquetes.

Per a aquest estiu el centre social municipal Antonio Pastor ha preparat a l'escola municipal d'estiu, en què participen 380 xiquets i xiquetes, entre 3 i 16 anys, fins a 15 tallers de jocs i de manualitats amb diferents materials.

També han preparat nombroses activitats lúdiques i manuals, tallers i excursions, amb classes d'anglès per als diferents nivells, tallers de música, competicions esportives, eixides a la piscina, al barri antic, jocs, esports, xarrades, o classes de repàs, són algunes de les activitats programades en aquesta iniciativa.

Durant la visita a més les representants municipals han presenciat el lliurament de diplomes del curs d'Educació Viària impartit per la Policia Local en l?escola d’Estiu, en què s'ensenya les normes bàsiques de la seguretat viària, amb classes teòriques amb exercicis, la projecció de vídeos i les pràctiques amb bicicletes a través d'un parc instal·lat a tal efecte al pati de l'escola.

Alguns altres tallers estan relacionats amb la sostenibilitat mediambiental a través d’ITINERANTUR, en la zona de les platges del municipi i en el paratge del Clot de la Mare de Déu, per a despertar l'interès dels escolars per la cura i la protecció del medi ambient, amb activitats de “Plàstics i microplàstics a les nostres platges”, un taller de pintura de bosses de roba, “El fem en els nostres espais naturals protegits” i un passeig amb barca.

Com cada any, també s'organitzarà amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació un campament centrat en activitats esportives, que serà del 31 de juliol al 7 agost i està destinat a xiquets i xiquetes majors de 8 anys.