regeneración viviendas La Bosca

- La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha convertit un local sense ús de 186 metres quadrats en quatre habitatges adaptats


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha), ha finalitzat els treballs de regeneració d'elements comuns i de transformació de quatre habitatges en el grup de 136 habitatges públics Tomás i Valiente de Borriana.

Aquesta actuació pionera, amb una inversió total de 580.000 euros, s'emmarca en els Plans d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està posant en marxa per a dignificar les condicions dels grups d'habitatge públic, que es duen endavant conjuntament amb els Serveis Socials.

Davant la necessitat d'habitatge públic a Borriana, es va decidir convertir un local sense ús de 186 metres quadrats en quatre habitatges d'un dormitori, cuina oberta al saló i bany. Es tracta d’una de les intervencions més grans sobre un grup d'habitatge públic en els dos últims anys.

A més dels elements comuns i espais lliures, la novetat de l'actuació radica en la transformació dels baixos del grup en quatre nous habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Des de l'Evha han explicat que aquesta intervenció aconsegueix posar a disposició habitatges per a persones amb diversitat funcional, adaptades a les seues necessitats i amb la millora de la seua qualitat de vida.

Les obres en el grup Tomás i Valiente han consistit principalment en l'adequació d'instal·lacions, vestíbuls i elements comuns; reparació de façanes i cobertes; millora de l'accessibilitat i enllumenat, i reestructuració i adequació d'espais públics.

Amb aquesta actuació s'aconsegueix augmentar i millorar el parc públic d'habitatge de la Generalitat, que permet garantir una oferta mínima d'habitatges assequibles, dignes i adequats per a satisfer les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat.

La Conselleria ha invertit a Borriana més de 1,6 milions d'euros en polítiques d'habitatge des de 2015.