Finaliza la formación del programa 'Il.lusionat 2020'
  • Tres formacions específiques sobre ‘Carretons elevadors’, ‘Neteja i desinfecció i prevenció de la Covid-19’, i ‘Manipulació d'aliments i gestió d'al·lergògens’

  • A més d'altres formacions com la busca d'ocupació en Internet, l'alfabetització digital o com enfrontar-se a una entrevista de treball

  • Es tracta d'un programa d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives


Les 45 persones participants en el programa Il·lusionat 2020 han finalitzat amb èxit la formació ocupacional en el projecte d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral per a persones en exclusió o en risc d’exclusió, cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i realitzat per l'Ajuntament de Borriana, amb un pressupost de 133.928€.

La primera de les formacions que va tenir lloc va ser la de Carretons Elevadors, curs que acredita per al compliment de la normativa sobre formació en prevenció de riscos laborals i maneig de carretons elevadors d’acord amb la legislació vigent.

Un curs que ja s'havia oferit en diverses ocasions per part de l'oficina d'ocupació i desenvolupament local municipal i sempre ha exhaurit les places a causa de l'elevada demanda en diverses activitats econòmiques, com ara indústries taulelleres, magatzems, tallers, sector hortofructícola, sector alimentació i begudes, grans cadenes de supermercats i sector de la construcció.

Cal afegir que aquesta formació va ser realitzada per part de l'empresa local UNET, contribuint a un dels objectius secundaris del programa de generar riquesa en el municipi en el qual es desenvolupa el programa.

La segona de les formacions desenvolupada va ser de “Neteja, desinfecció i prevenció de la Covid-19” en la qual els participants van adquirir coneixements sobre neteja, desinfecció, i prevenció de contagi contra la Covid-19, incloent-hi també tècniques d’organització, productes, utensilis, tècniques específiques de desinfecció.

Amb aquesta formació tan específica, malgrat no tractar-se d'una formació acadèmica, es buscava dotar les persones participants d'un plus curricular per a donar resposta a la demanda que les diferents empreses de neteja del municipi puguen tindre quant a personal. Sens dubte, incorporar en les seues plantilles persones amb aquesta formació pot donar-los un plus de qualitat i eficiència en la seua comesa.

Finalment, les persones participants en Il·lusiona’t que tenien entre el seu itinerari encaminar-se al sector serveis, se'ls ha oferit la formació de “Manipulació d'aliments i gestió d'al·lergògens”. Aquesta formació habilita l’alumnat per a actuar en el sector de la indústria alimentària, en diferents activitats econòmiques.

A través de la formació de “Manipulació d'aliments i gestió d'al·lergògens” es busca de forma genèrica, que l’alumnat conega i complisca les instruccions de treball adequades per a garantir la seguretat i la salubritat dels aliments, mantinga una neteja personal apropiada i contribuïsca, a través del seu comportament, a la prevenció eficaç de les conseqüències derivades d'un procediment inadequat.

A aquestes formacions ocupacionals se sumaven les formacions en competències que han oferit les orientadores del programa i que han tractat temes com la busca d'ocupació en Internet, l'alfabetització digital o com enfrontar-se a una entrevista de treball.

La regidora delegada de l'àrea d'inclusió, Maria Romero, ha assegurat que “en tot moment hem buscat que la formació i el projecte en si s'adapte a les necessitats de les persones participants, però també que puga revertir en el municipi mirant d’integrar les necessitats de les empreses locals amb les de les persones que han participat en el projecte”.

Per a la regidora, ”si bé aquesta primera edició del projecte ha sigut molt curta, la idea és poder repetir-ho anualment amb la duració apropiada”, i ha afirmant que per part de la Direcció General d'Inclusió “s'està treballant en aquesta línia també”. Amb aquest objectiu, ha afegit, “ens hem coordinat amb els diferents agents d'ocupació i formació del municipi i s'ha fet un treball magnífic de coordinació i treball en xarxa per part de l'equip de professionals que integren el Projecte”.