Durant la jornada informativa “Accelera la transformació digital de la teua empresa”, el consistori ha donat a conèixer les ajudes del Govern d'Espanya en els processos de digitalització


L'Ajuntament de Borriana, a través de l'Agència de Desenvolupament Local i en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, dona suport a la digitalització del teixit empresarial del municipi amb el Kit Digital. Un conjunt d'ajudes dirigides a fer costat a les empreses en el seu procés de transformació digital, amb finançament europeu, que ha sigut presentat durant la jornada informativa “Accelera la transformació digital de la teua empresa”.

En la trobada, que ha congregat a la sala de Plens del consistori a més d'una trentena d'autònoms, comerciants, empresaris i emprenedors, han participat també les regidores de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, i de Comerç, Sara Molina, i representants de la Cambra de Comerç de Castelló.

El Kit Digital, una iniciativa del Govern d'Espanya a través del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital mitjançant Red.es, té com a objectiu aconseguir un avanç significatiu en el nivell de maduresa digital de les pimes espanyoles, especialment microempreses, empreses menudes i treballadors/es autònoms/es.

Bàsicament, consisteix en un bo amb una quantia econòmica que varia en funció dels treballadors de l'empresa i que, una volta concedit, s'ha d'invertir en serveis de digitalització.

Depenent del volum de l'empresa i nombre de persones empleades, autònoms i pimes poden tindre accés a ajudes directes de 2.000 a 12.000 euros, per a afavorir els processos de digitalització, que són oportunitats per a penetrar en nous mercats, millorar la competitivitat i fer front al complex escenari en què es troben les empreses des del punt de vista geopolític, sanitari, etc.

En la presentació de la jornada, les regidores de Comerç i de Polítiques Actives d'Ocupació han destacat la col·laboració “fonamental” de la Cambra de Comerç, i li han agraït el treball que realitza per a “continuar avançant i desenvolupar la funció social que tenen les empreses, que és contribuir al progrés i al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat”.

Respecte al projecte de Kit Digital, han assegurat que es tracta d'una iniciativa “molt interessant” i s'han mostrat convençudes que “realment digitalitzarà a totes les pimes i autònoms”.

Meneu i Molina han destacat que des del govern municipal “impulsem conjuntament amb el Ministeri un programa de gran interès per a afavorir la digitalització de les pimes al nostre municipi”, i han afegit que “contribuir a aquest fet significa afavorir la millora de la seua competitivitat, l'obertura de nous canals i més oportunitats per al nostre teixit empresarial”.

L'oficina Accelera Pime donarà suport personalitzat a cada empresa en disseny i sobre estratègia de digitalització en el seu salt al món digital. A través del programa d'ajudes Kit Digital es pretén oferir ajuda per a trobar solucions i suport d'acord amb les necessitats del seu negoci, com la creació de pàgines web, gestió de xarxes socials, lloc web i presència en internet, comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió de clients, serveis i eines d'oficina virtual, gestió de processos, factura electrònica o qüestions més tècniques com la ciberseguretat.

Així mateix, el programa Kit Digital fa una crida a aquelles empreses del sector tecnològic (agents digitalitzadors) per a subscriure acords de col·laboració amb els beneficiaris de les ajudes del programa i acompanyar-los en els seus processos de transformació digital, amb la implementació de les solucions tecnològiques objecte de subvenció. Per a la qual cosa hauran de registrar-se i subscriure un acord d'adhesió en <www.red.es>.

Actualment, està oberta la convocatòria d'ajudes per a empreses d'entre 10 i 49 empleats, i està previst que en els pròxims mesos s'òbriga el termini perquè la puguen sol·licitar les microempreses i els treballadors/es autònoms/es.

El programa Kit Digital s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l'agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. A més, és finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.


Enllaços d'interès: <https://www.acelerapyme.gob.es/kit-digital>