El mercado esterior d elos martes abrirá al completo el día 16 en la Avenida Londres
  • Dimarts que ve, 16 de juny, reobrirà el mercat exterior amb tèxtil, alimentació, plantes i altres productes en l’àmplia avinguda de Londres i el carrer d’Atenes


 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que el mercat exterior ambulant dels dimarts al complet arrancarà en el municipi dimarts que ve, 16 de juny, amb prop de 170 parades, en la nova ubicació provisional d'avinguda Londres, amb productes de tèxtil i altres productes, i en el carrer Atenes amb alimentació i plantes, coincidint amb l'entrada en la fase 3 de la desescalada.

Cal recordar que el mercat exterior del dimarts va reiniciar la seua activitat el dimarts 12 de maig en el solar de l'antiga fàbrica de la Joia Export, després d’haver estat suspès dos mesos per la crisi sanitària, amb aproximadament 50 parades de productes alimentaris i de primera necessitat. Aquest solar va ser cedit pels actuals propietaris, Eliseo Pla Ramírez SL, i s'ha celebrat el mercat durant d'un mes, fins dimarts passat 9 de juny.

Amb l'obertura dimarts que ve del mercat exterior al complet es reprén en el municipi l'activitat de venda ambulant en tota la seua plenitud que s'aglutinarà en la nova ubicació en la zona de Novenes, de forma provisional, fins que les autoritats sanitàries permeten el retorn definitiu a la seua ubicació tradicional.

Segons ha indicat Maria Josep Safont, la nova ubicació permetrà complir amb la separació dels establiments i controlar la distància social, que són les directrius que fixa el Consell per a l'obertura d'aquests mercats durant l'estat d'alarma.

L’alcaldessa de Borriana, després d'agrair a l'empresa Eliseo Pla Ramírez SL la seua disposició i les facilitats en la cessió del solar durant el mes passat, ha mostrat el seu desig que la nova ubicació, “també temporal”, i l'obertura al complet del mercat del dimarts “siga del gust dels veïns i les veïnes”, al mateix temps que els ha demanat “adaptar-se” a la situació, i ha expressat la seua esperança que el mercat del dimarts “ràpidament puga tornar al seu lloc habitual”.

En aquest sentit, ha fet una crida a “la prudència a l'hora de realitzar les seues compres” i ha apel·lat al “civisme i a la responsabilitat”, perquè l'èxit d'aquest tipus d'obertures cap a la nova normalitat “depén del comportament de les persones”.

A més, ha assenyalat que l'àmplia superfície del recinte en la zona de Novenes de Calatrava en què s'instal·larà el mercat permetrà també complir les mesures de seguretat quant a les distàncies i separació que haurà d'haver-hi entre els llocs de venda i també evitarà les aglomeracions a l’interior de la ciutat”.

Així mateix, ha reiterat que des de l'Ajuntament s'han pres totes les mesures indicades per la Generalitat, raó per la qual “la protecció i la seguretat estan garantides, i ha assegurat que la Policia Local “continuarà controlant que l'activitat comercial discórrega amb les garanties necessàries”.

L'horari del mercat serà de 5.30h a 7.30h per a l’accés al recinte per a la descàrrega i instal·lació de venedors, de 7.30h a 8h per al muntatge del dispositiu, de 8h a 13h per als consumidors, de 13h a 15h per a l’arreplegada i càrrega dels venedors, i a partir de les 15h per a la neteja i desinfecció de la zona.