Tractament mosquits

- Del 9 al 13 d'agost, s'han reforçat les actuacions en els punts més favorables per a l'expansió d'aquest insecte

- Aquests tractaments intensius complementen els tractaments ordinaris contra el mosquit durant els mesos de més calor

- També s'ha aprofitat per a realitzar un reforç contra puces i caparres en el Clot


Durant aquesta setmana, del 9 al 13 d'agost, l'Ajuntament de Borriana està realitzant el tercer tractament intensiu contra els mosquits d'aquest estiu.

Es tracta d'un reforç amb larvicides i adulticides per a evitar-ne la proliferació, que se suma a les actuacions de control ordinàries que la regidoria de Salut realitza tot l'any a través de l'empresa concessionària Lokímica.

Com ha explicat la regidora de Salut, Dolores Carbonell, “s'ha intensificat el tractament durant aquesta setmana en els embornals, en zones de vegetació pròximes al nucli urbà, en el llit del riu, en el Clot i en la zona litoral”. A més, l'empresa ha establert punts de monitoratge del mosquit tigre en zones propícies a l’aparició, per a fer un seguiment.

D'altra banda, s'ha aprofitat per a realitzar un tractament específic per a evitar l'aparició de puces i caparres en la zona del paratge natural del Clot de la Mare de Déu.

Així mateix, Carbonell ha assegurat que “l'Ajuntament localitza els focus privats potencials, com ara finques amb séquies o bidons amb aigua estancada, i els comunica als propietaris que han de realitzar la neteja de la zona o, en cas contrari, els aplicaran les sancions que recull l'ordenança municipal”.

Per això, la regidora ha insistit en la necessitat que els veïns i veïnes del terme municipal “eviten estancaments d'aigua en poals, bidons i basses, cosa que pot derivar en sancions”.

La regidora de Salut ha recordat que s'ha de mantindre el terme municipal en les millors condicions sanitàries possibles per a evitar “els efectes que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, per la qual cosa l'Ajuntament realitza un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com passa ara en període estival”.

Pel que fa a aquest tractament intensiu d'agost, al qual en seguirà un altre al setembre, Carbonell ha explicat que es tracta de jornades intensives amb nebulitzacions i inspeccions que duren 5 dies i que complementen tant les fumigacions ordinàries per a reduir la població adulta com els tractaments per a larves en séquies i en els focus detectats a la via pública.

Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori són respectuoses amb el medi ambient, no afecten la qualitat de les aigües i es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials.