Borriana vacunació

- L'alcaldessa, Maria Josep Safont, juntament amb representants sanitaris del Departament de Salut de la Plana i del municipi han visitat els possibles emplaçaments per a decidir el que reuneix les millors condicions sanitàries

- Finalment, el Pavelló Poliesportiu de la Bosca ha sigut assenyalat com un dels més idonis per al desenvolupament del pla de vacunació


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha posat a disposició de les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana diferents dependències i espais públics de la ciutat, amb l'objectiu de col·laborar en la campanya de vacunació a la població contra la Covid-19 que, previsiblement, es realitzarà a partir d'abril.

Aquest matí, l'alcaldessa, acompanyada pel gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, el tinent d'alcalde, Vicent Aparisi, la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, i representants dels centres de salut del municipi, han visitat les possibles instal·lacions per a decidir la més adequada en funció dels criteris sanitaris per a la inoculació de les vacunes.

Així, s'han examinat tant grans espais com uns altres de més menuts que concentren les condicions d'amplitud, duplicitat d'accessos i ventilació, entre d’altres, que es precisarien per a dur a terme el pla de vacunació.

Finalment, el Pavelló Poliesportiu de la Bosca ha sigut assenyalat com un dels més idonis de la ciutat per al desenvolupament del pla de vacunació per la seua amplitud, per disposar de dos accessos, per carrers diferents, la ventilació natural i rampes per a evitar barreres arquitectòniques. No debades, ha precisat Maria Josep Safont, aquest espai acull cada mes la campanya de donació de sang del Centre de Transfusió de la Generalitat, per la qual cosa reuneix les característiques sanitàries idònies.

L'alcaldessa ha deixat palesa la voluntat de cooperació del consistori a fi que siga la Conselleria de Sanitat qui decidisca la millor alternativa i organitze la campanya de vacunació massiva en la ciutat amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Maria Josep Safont ha qualificat la vacunació com “una ferramenta fonamental que permetrà progressivament a la nostra població, estar protegida contra el virus” i, per a això, no ha dubtat a oferir “instal·lacions i mitjans materials i humans” de cara a aconseguir una vacunació “ràpida i massiva”.

En aquesta línia ha destacat que en un moment “tan excepcional com el que ens trobem, totes les administracions i institucions públiques hem de sumar en els esforços i en la col·laboració en benefici de la ciutadania i amb l’objectiu comú de vèncer al virus”.

Precisament, tant des de Sanitat com des del consistori han expressat la “importància” que té la col·laboració i coordinació de totes les administracions per a “reunir el major nombre de recursos i espais alternatius als Centres d'Atenció Primària”, amb l'objectiu que el pla de vacunació es realitze de la forma “més eficient possible”.