El consultorio auxiliar del Grao abrirá el lunes 1 de junio

El Departament de Salut de la Plana ha notificat que des de dilluns que ve, 1 de juny, estarà operatiu el consultori auxiliar del Grau, situat al carrer del Mestre Rodrigo, per a prestar assistència sanitària a tota la població de la zona marítima de Borriana.

Segons ha indicat el Departament de Salut, provisionalment, els pacients que eren atesos en el consultori del Port s'adscriuran al consultori auxiliar del Grau, les instal·lacions del qual estan situades al Centre Multifuncional i l’horari será de 8h a 15h de dilluns a divendres.

Opcionalment, la població del consultori del Port podrà sol·licitar la seua adscripció a qualsevol dels centres de salut del municipi, gràcies a les gestions realitzades des de la Tinença d'Alcaldia del Port, decisió que ha agraït el regidor del Port, Vicent Aparisi.

Totes les persones afectades per aquest canvi de centre, que substitueix el consultori de l'avinguda de la Mediterrània, han rebut en els domicilis la comunicació pertinent, i per a comunicar-se amb el consultori auxiliar del Grau, les persones usuàries hauran de cridar al telèfon 964 399 280.

Quant al consultori del Port, Sanitat recorda que, de moment, no és possible la seua reobertura, a causa de les seues característiques arquitectòniques, que impossibiliten mantindre una distància de seguretat entre les persones usuàries, i tampoc disposar d'una consulta diferenciada per a pacients de patologies respiratòries, sospitosos de la Covid-19.

En aquest sentit, insisteix que l’actual situació de pandèmia per coronavirus obliga a prendre mesures per a disminuir les probabilitats de transmissió en locals de pública concurrència, especialment en el cas dels centres sanitaris. Per a reduir el risc de contagi és essencial poder mantindre una distància de dos metres entre els usuaris i disposar d'espais diferenciats per a atendre pacients amb patologia respiratòria.

L'obertura de les instal·lacions sanitàries d'atenció primària en la zona de salut de Borriana respon a criteris organitzatius d'acord amb consideracions assistencials i el Departament de Salut ha comunicat que l'activitat programada es manté suspesa i que l'atenció sanitària és preferentment i prioritàriament telefònica.

Per tant, el restabliment no comporta la lliure presència de persones en els centres sanitaris, ja que continua activa l'alerta sanitària. D'aquesta forma, els usuaris hauran d'establir contacte telefònic previ amb el centre de salut o consultori i seguir les indicacions del personal assistencial.