L'AEB presenta las actividades conmemorativas de su 50 aniversario
Presentación de los actos del 50 aniversario de l'AEB
  • L'any que ve, 2022, l’AEB complirà cinquanta anys d'existència des que en 1972 iniciara la seua activitat dinamitzadora a nivell social

  • Per a començar, el diumenge 31 d'octubre està previst el conegut Passatge del Terror apte per a tota classe de públic al Casal Jove. Per a assistir caldrà fer la inscripció prèvia


L'Agrupament Escolta Borriana (l’AEB) ha presentat la programació especial que han preparat amb motiu del 50 aniversari de la seua creació i de dinamització cultural, foment de la convivència i respecte a l'entorn físic i la naturalesa. I és que l'any vinent 2022, l’AEB complirà cinquanta anys d'existència des que en 1972 iniciara la seua activitat dinamitzadora a nivell social.

Un dels actuals coordinadors de l'agrupació, Pablo Ojeda, ha sigut l'encarregat de donar a conèixer a la sala de Plens de l'Ajuntament, totes les activitats i projectes previstos per a la commemoració, així com el logo i la línia estètica del 50 aniversari, acompanyat per la regidora de l'àrea de Joventut, Lluïsa Monferrer.

Pablo Ojeda en la seua intervenció ha repassat part de la història, i ha posat en valor la tasca de l’AEB, l'objectiu de la qual “sempre s'ha centrat a formar joves i en la transmissió de valors als xiquets i les xiquetes basats en la convivència, el respecte, la llibertat, la responsabilitat, la naturalesa i l'oci sa i participatiu, i contribuir al seu desenvolupament personal sota el prisma de la independència i compromesos amb la societat i amb el seu entorn natural”.

Des que en 1972 es fundara l'AEB, ha indicat el representant del grup, “centenars de xiquetes, xiquets i joves han passat per les diferents branques i han gaudit de les seues activitats. Moltes generacions han crescut, après i conviscut, gràcies l’AEB, amb l’esperit de creixement col·lectiu basat en el respecte als companys i les companyes, així com a l'entorn natural. Esperem que la gran família escolta continue creixent”, ha manifestat.

Pablo Ojeda també ha agraït l'aportació de Telmo Tejedo i Hèctor pels seus dissenys d'imatge, i el suport de l'Ajuntament de Borriana, alhora que ha desgranat la programació que durant mesos es desenvoluparà per a la commemoració i que es realitzarà des de divendres que ve i fins a finals del pròxim any 2022.

Per a començar, diumenge que ve, 31 d'octubre, està previst el conegut Passatge del Terror, apte per a tota classe de públic, al Casal Jove, i el 14 de novembre la pujada familiar al Penyagolosa, a la qual seguirà entre novembre i desembre la creació d'un mural col·lectiu.

Amb l'arribada de 2022, al gener, l’AEB ha programat Joc per Borriana i l'exposició commemorativa al claustre del CMC la Mercè que repassa l'activitat de l'AEB durant l'últim mig segle, en la qual s'arrepleguen centenars de moments de l’AEB tant en les activitats realitzades a Borriana, com en les múltiples eixides, campaments i excursions realitzades durant 50 anys.

Ja al mes de febrer, estan previstes activitats formatives de primers auxilis i esports de muntanya, el dia 12 un sopar d'antics membres i l'acampada familiar el cap de setmana del 19 i 20 de febrer, probablement a Viver.

Les activitats d'aventura seran novament protagonistes de la programació de l'aniversari amb el Sender de l'Aventura amb activitats de muntanya i alguna sorpresa, els dies 23 i 24 d'abril a la plaça de la Fira, amb la col·laboració d'una empresa experta.

Com a cloenda de les activitats del curs, el 14 de maig tindrà lloc el paiporta amb què començaran a tancar-se les celebracions, que viuran la seua traca final amb una activitat de la Càpsula del temps plena de records que es tornaran a vore en un futur, i amb el tradicional campament als Pirineus, en el qual durant un mes desenes de xiquets i xiquetes de Borriana continuaran coneixent, respectant i estimant una mica més la naturalesa.

Per a la celebració, l'agrupació prepara també un ampli catàleg de productes promocionals exclusius del 50 aniversari, que es podran adquirir a través d'un formulari.

Durant la presentació, la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha felicitat l'agrupació pel seu aniversari, els ha animat continuar amb “el gran treball altruista de transmissió de valors”, i amb “l’impagable esforç per treballar en benefici de la joventut del municipi”, alhora que ha assegurat que l’AEB “és un referent per a la ciutat de Borriana després de mig segle de treball, educació i socialització dels més joves de la ciutat, amb la realització d’activitats lúdiques i d'oci al llarg de tot l'any, que reuneixen desenes de xiquets i xiquetes al voltant dels valors de la convivència i el respecte mutu que sempre han professat”.

A la presentació han assistit, a més, els regidors de Serveis Públics, Vicent Aparisi, de Cultutra, Vicent Granel, de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, i d'Igualtat, Maria Romero, i nombroses persones vinculades a l’AEB en diverses èpoques.