Actividades del área de juventud de abril a junio de 2021
Prograsmación juventud trimestre de abril a junio
  • L'Ajuntament ha programat d'abril a juny activitats variades, com ara tallers, cursos formatius, escape room virtual, entre d’altres
  • A partir d'aquest dilluns 15 ja està obert el termini per a inscriure's en les Escoletes de Pasqua, tant infantil com juvenil, amb places limitades

L'Ajuntament de Borriana ha presentat la programació trimestral que correspon als mesos d'abril a juny, per a les activitats, Escoletes de Pasqua, cursos i tallers que organitza la regidoria de Joventut. Una programació que, segons ha explicat la regidora de l'àrea, Lluïsa Monferrer, “compta amb les activitats habituals que es fan cada any, a les quals hem sumat noves propostes per a diversificar l'oferta i atraure més persones”.

Monferrer ha destacat que es tracta d'activitats adaptades, amb totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents en cada moment, “una oferta ajustada als interessos dels i de les mateixes joves, que suposa una alternativa a les seues mancances”, amb la finalitat de “promoure la formació, l'oci alternatiu, educatiu, igualitari i constructiu entre la joventut del municipi, i fomentar la participació social i el desenvolupament col·lectiu i personal juvenil”.

Algunes de les activitats, com ha indicat, “s'han programat de forma online a causa de les restriccions sanitàries”, però la modalitat queda subjecta a la situació epidemiològica de cada moment. Així, ha assenyalat Lluïsa Monferrer, “es planteja que més endavant alguns cursos i tallers es puguen celebrar de forma presencial o bé que es combinen de forma semipresencial jornades de formació en línia amb activitats grupals presencials”.

Escacs, cursos de formació per a convertir-se en monitors de temps lliure o en animadors turístics, de llengua de signes, de fotografia o de preparació de les proves de C1 i de C2 de valencià, campus de robòtica i videojocs, i escape room virtual, són algunes de les activitats previstes.

També s'ofereixen les Escoletes de Pasqua, tant infantil, per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, com juvenil, de 12 a 16 anys, per a facilitar a les famílies de Borriana la conciliació laboral i familiar. Així mateix, a finals de març començarà el programa Jove Oportunitat JOOP, de l'IVAJ per a motivar i orientar els joves de 16 a 21 anys que hagen deixat els estudis

D'altra banda, la seu del Casal Jove de Borriana estarà obert per a gestionar l'expedició de les targetes de l'autobús a la Universitat Jaume I (UJI), que es podran sol·licitar de dilluns a divendres de 9h a 10.30h, així com el Carnet Jove, que s'expedirà d'11h a 13h. Per a realitzar aquests tràmits caldrà demanar cita prèvia per correu electrònic.

Programa

  • Del 6 al 9 d'abril tindran lloc les Escoletes de Pasqua, tant la infantil, per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys (nascuts des del 2010 fins al 2017) com la juvenil, de 12 a 16 anys (nascuts entre el 2005 i el 2009). L'horari serà de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

La inscripció per a les Escoletes, que tenen places limitades, comença dilluns que ve 15, fins al 25 de març. Les inscripcions es faran presencialment al Casal Jove, amb horari de 9h a 14h i serà necessari presentar la fitxa d’inscripció, el justificant de pagament de les taxes, el SIP i una foto de carnet.

L'activitat té un cost de 20 euros, de 10 euros per a famílies nombroses, monoparentals i persones amb discapacitat igual o superior al 33%, i gratuïta per a les mares amb la condició de víctima de violència de gènere.

  • Del 29 al 31 de març està programat el curs online de manipulador d'aliments, al qual serà possible inscriure's a través d'https://cutt.ly/ikmpadw
  • A partir del 29 de març començarà el programa Jove Oportunitat JOOP, el pla dissenyat per l'IVAJ per a motivar i orientar als joves de 16 a 21 anys que hagen deixat els estudis.
  • A més, a partir de l'1 d'abril, i fins al juny, es podrà participar en la Escape Room virtual ‘La recerca del coronel’. Serà gratuït i es podrà jugar tantes vegades com es vulga durant el període en què estiga actiu.
  • Del 12 d'abril al 23 de juny es farà el curs online de llenguatge de signes de nivell A1, al qual es pot un inscriure a través de l'enllaç https://cutt.ly/rzf2mzh
  • Del 13 d'abril al 4 de maig tindrà lloc el taller online de fotografia en Instagram, amb un horari de 17h a 18.30h. El formulari d'inscripció està obert en https://cutt.ly/dzvmwuq, i el curs, preparat per a aprendre a utilitzar un estil personal coneixent els elements, formats i noves formes de contingut, està dirigit per a joves de 12 a 30 anys.
  • Del 14 d'abril al 26 de maig, cada dimecres de 17h a 18.30h es faran les classes de preparació per a les proves per al Nivell C2 de Valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. Del 19 d'abril al 31 de maig seran les classes del Nivell C1 de Valencià, amb classes cada dilluns de 19h a 20.30h.

Els cursos constaran de classes presencials al Casal Jove, de plataforma virtual, de tutorització i de diferents recursos didàctics. Les inscripcions es faran per al C1 a través d'https://cutt.ly/uzfb4aw i per al C2 en https://cutt.ly/pzf0gso. Hi ha descomptes del 50% amb el carnet Jove, o per ser membre de família nombrosa o monoparental, així com per discapacitat, i del 20% per a membres d'associacions i col·lectius juvenils de Borriana. També tindran l'exempció del pagament les víctimes de violència de gènere i els seus fills menors o persones dependents o acolliments.

  • Del 17 d'abril al 22 de maig tindrà lloc el curs de monitor de menjador, que serà el dissabte de 9.30h a 14.30h. Amb un preu de 70 euros, acredita amb un certificat d'aptitud l'acompliment de la funció d'atendre grups de xiquets i xiquetes en l’horari de menjador i temps lliure escolar. Està dirigit a majors de 18 anys i les inscripcions es fan en: https://cutt.ly/xzf9jom
  • A partir del 4 de maig començaran els cursos en línia acreditats d'animador turístic, de 30 hores. Destinats a majors de 18 anys, el preu és de 70 euros i les inscripcions en: https://cutt.ly/szf8ur
  • D'altra banda, el curs de necessitats educatives especials està programat del 29 de maig al 26 de juny, i les classes seran el dissabte de 9.30h a 14.30h presencialment, amb alguna sessió online.

Destinats a majors d'edat, s'aprendran conceptes i recursos orientats a l'acompanyament de xiquets i joves que presenten dificultats d'aprenentatge per causes físiques, psíquiques, per situació sociofamiliar o per altres raons. Té un cost de 70 euros i en finalitzar s'atorga la certificació de coneixements per a atendre i donar suport a nivell educatiu a persones amb NEE o ANEAE. Les inscripcions es realitzen en https://cutt.ly/pzf77az

  • També es programarà un Campus Tecnològic de robòtica i videojocs per a finals de juny, que durarà una setmana i estarà dirigit a un públic dels 8 als 18 anys.
  • A més, es recuperen les classes d'escacs en el Casal Jove, organitzades pel Club Escacs Borriana cada divendres, amb un grup d'iniciació a les 18.30h i un altre avançat a les 19.30h. El curs costa 15 euros i les inscripcions es fan en el mateix Casal Jove, a través de casaljove@burriama.es o jasikevic19@hotmail.com, o al telèfon 964591692.