Las banderas de calidad de las playas 2022 ya ondean en Burriana
Izadas las banderas en las playas 2022
  • - Xiquets i xiquetes del Campus d'estiu de l’SME han participat aquest matí en la hissada de les banderes a les platges de l'Arenal i Grau Malva-rosa

  • - La ciutat compta de nou amb les distincions internacionals i nacionals que reconeixen la qualitat de les platges


Tres grups al voltant d'un centenar de xiquets i xiquetes participants al Campus Multiesportiu d’Estiu de l’SME de Borriana han hissat les banderes Blaves, les de Qualitur i les d’Ecoplayas aquest matí a les platges de l'Arenal i del Grau Malva-rosa, que les distingeix i reconeix, un any més, per la seua qualitat i el compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat, l'accessibilitat, la qualitat de les aigües i l'arena, i la neteja.

En l'acte han estat presents l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, i el de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que han mostrat la seua satisfacció per renovar la distinció des del punt de vista ambiental i turístic.

Es tracta d'un reconeixement de l'alta qualitat de l'aigua de les dos platges que premia, entre altres aspectes, “l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges”.

Maria Josep Safont ha destacat que enguany l'Ajuntament ha realitzat un acte participatiu que representa “la importància de la implicació i la participació social de la població per a aconseguir aquests reconeixements” i, alhora, posa l'accent en el paper de la conscienciació i l'educació mediambiental per a “mantindre les platges netes i reciclar els residus generats”.

A més, ha afegit, de la necessitat de difondre “les bones pràctiques a totes les persones usuàries de les platges, i especialment als més joves, divulgant valors com la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte pel medi ambient i la conservació dels recursos naturals i la biodiversitat”.

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l'aigua d'una platja i premia l'esforç, públic i ciutadà per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha explicat que la distinció “és un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l'accessibilitat, sostenibilitat i al vessant mediambiental”.

En aquest sentit, han recordat que “l'objectiu de l'Ajuntament és tindre uns arenals segurs, nets, accessibles i confortables, sostenibles i amb totes les mesures sanitàries de seguretat”.

Per part seua, des de la Generalitat s'ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar el seu litoral i han mostrat el seu propòsit de continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest reconegut premi continue enriquint les platges del municipi en anys successius.

A més, les platges de Borriana han sigut distingides amb la bandera Ecoplayas 2022, que atorga l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient ATEGRUS, que reconeixen la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, amb l'objectiu de difondre els seus esforços, innovacions i consecucions. També validen la seua política de qualitat mediambiental amb criteris objectius en matèria d'equipament i manteniment, i sempre des de la perspectiva de l'enginyeria i la sostenibilitat, també es valora el manteniment dels aspectes positius i millores efectuades.

Així mateix, les platges de borriana ja tenen la bandera Qualitur 2022 que concedeix Turisme Comunitat Valenciana, a les platges que disposen de certificats en matèria de qualitat, medi ambient i/o accessibilitat reconeguts per qualitur, que certifica l model i la gestió dels municipis turístics costaners de la comunitat Valenciana, i reconèixer l'esforç dels municipis per oferir platges amb serveis, sostenibles i accessibles a tots.

La qualitat de les platges no sols està reconeguda per aquests distintius, també, també s'ha hissat el distintiu de qualitat que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que concedeix banderes ‘Q’ de qualitat turística a les platges espanyoles basat en els requisits de la norma UNE, que té en compte tant els equipaments com la neteja, seguretat, salvament o informació.