• - Desenvolupat amb recursos propis en el departament d'Informàtica de l'Ajuntament i elaborada amb el framework de la Generalitat Valenciana, Gvhidra

  • - La informació abasta des de nivells d'aforament, onatges, presència de meduses, temperatura de l'aire i l'aigua, direcció i intensitat del vent i índexs de radiació solar en totes les zones de litoral

 

L'Ajuntament de Borriana ha posat a disposició de les persones usuàries informació en línia amb una nova secció per a informar la ciutadania sobre l'estat de les platges del municipi i els serveis de què disposen, a la qual podran accedir a través de l'enllaç de la web municipal <https://www.burriana.es/va/>.

La regidora de Tecnologies de la Informació i Modernització de l'Administració, Maria Romero, i la de Turisme, Sara Molina, han presentat aquesta iniciativa municipal que suposa la incorporació d'un un nou apartat en la web, a través del qual es pot conèixer, des d'aquesta setmana i en temps real, l'estat de les platges amb informació actualitzada sobre l'estat de la mar o la qualitat de l'aigua.

L'aplicació s'ha desenvolupat amb recursos propis en el departament d'Informàtica de l'Ajuntament de Borriana i ha sigut elaborada amb el framework de la Generalitat Valenciana, Gvhidra, l'objectiu del qual és simplificar el desenvolupament d'aplicacions de gestió en entorns web. Es tracta d'un framework que, tot seguint una guia d'estil, unifica criteris d'aspecte i usabilitat, i serveix de base per a les aplicacions.

Segons ha puntualitzat Maria Romero, precisament el consistori és pioner en la utilització i implementació d'aquesta eina informàtica que posa la Generalitat a disposició dels municipis.

Entre les principals qualitats d'aquesta nova iniciativa, ha indicat la responsable de l'àrea, figuren “l'optimització dels recursos i modernització de la gestió de les platges i la reducció de la càrrega administrativa”, perquè les dades s'incorporaran directament a l'aplicació sense necessitat d'emplenar dos vegades els registres. A més, ha precisat, “els informes per a obtindre els diferents certificats de qualitat en les platges es podran extraure de manera automàtica, amb la reducció de setmanes de treball administratiu.

Per part seua, Sara Molina ha destacat que, amb la visualització en temps real de l'estat de les nostres platges en la web corporativa de Borriana, “la ciutadania tindrà accés immediat a l'estat actual de les platges donat pel Servei de Coordinació de Socorrisme, i podrà visualitzar tota la informació i d'aqueista manera, prèviament i sense acudir directament a la platja, podrà saber l'estat de la mar”.

És, a més, una aplicació web inclusiva, perquè en la visualització de les banderes s'ha tingut en compte els símbols per a daltònics així com l’ús del text del color de la bandera per a millorar la seua accessibilitat.

El portal web municipal incorpora una secció en la qual la ciutadania podrà conèixer diàriament i en temps real, d'11h a 20h, l'estat de cada platja amb informació sobre onatge, color de les banderes en cada moment indicatives per al bany, temperatura, l'onatge, climatologia, temperatura de l'aigua, direcció i força del vent, nivell d'ocupació de la platja, índex de radiació i presència de meduses, dades que seran bolcades pels socorristes.

En la part superior de la web es pot accedeix a un botó que ens indicarà l'estat de la bandera d'una platja aleatòria, i amb un clik es pot veure amb més detall l'estat de totes les platges de Borriana, encara que cal puntualitzar que en tot cas, la bandera que preval serà la instal·lada en les platges.

Per part de la regidoria de Turisme s'ha disposat que la revisió actualitzada de la informació es realitze per part dels operaris de la Provita, empresa que assumeix els serveis de salvament i socorrisme en el litoral borrianenc, amb l'objectiu que servisca per a informar sobre l'estat de les zones de litoral en temps real.

Romero i Molina han coincidit a valorar que aquesta nova proposta és “molt positiva perquè la ciutadania tinga a la seua disposició aquest instrument que ens ajudarà a preparar la visita a les platges i podrem conéixer, pràcticament en temps real, tant la bandera que llueix en cada platja com els serveis de què podem gaudir, a més d’informar-nos de qualsevol alerta que puga produir-se, que esperem que en siguen poques", han assenyalat.