Jóvenes del programa JOO visitan el Ayuntamiento de Burriana
  • L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, reben el grup


Un grup de joves participants en el programa Jove Oportunitat-JOOP a Borriana han visitat l'Ajuntament on han sigut rebuts en la Sala de Plens municipal per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer.

Es tracta d'una activitat més dins de la programació de Jove Oportunitat de formació i orientació que reben les persones participants des del Casal Jove de Borriana. En la visita, Maria Josep Safont els ha contat les activitats que es realitzen habitualment a l'Ajuntament i han pogut preguntar tots els seus dubtes sobre el funcionament de la casa consistorial.

L'alcaldessa ha destacat que es tracta d'una “bona iniciativa” perquè coneguen les institucions democràtiques i sàpien com funciona l'administració local”.

Jove Oportunitat és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i finançat pel Fons Social Europeu, amb l'objectiu de realitzar accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 22 anys que han abandonat els estudis.

La finalitat és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà. Però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació i un reforç de la seua autoestima que els ajude a construir un projecte integral de vida.

El programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic a través de la visita a 20 empreses d'acolliment, on els mostraran el treball real al fet que porta cada titulació de la FP.