- Se celebraran avui dissabte 12 i demà diumenge 13 de novembre al Teatre Payà

- El jove Manuel Candau el dissabte i Vicent Blasco el diumenge seran els mantenidors en els respectius actes d'exaltació

El calendari faller de Borriana entra en el punt àlgid amb la celebració dels actes d'exaltació de les Reines Falleres de Borriana 2023 al Teatre Payà aquest cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 novembre, en què Sílvia Navarro i Maria Olivas rebran la banda de Reines Falleres de Borriana 2023.

Després de molts dies de preparatius, nervis, il·lusió i assajos, arriba un dels moments més especials i emotius d'aquest inici del cicle faller, l'instant de recórrer el corredor principal del teatre Payà i pujar les escales, davant un públic entregat, per a rebre de mans de l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la banda que les acredita com a les màximes representants de les Falles de Borriana.

Després de l'acte de proclamació a penes fa una setmana, diumenge passat 6 de novembre, i després del manifest d'aquesta setmana, Sílvia viurà el seu acte d'exaltació el dissabte 12 de gener a les 19h al Teatre Payà, al costat de la Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat 2023 i de les falleres de les 18 comissions de falles del municipi.

Mentre que el torn de la Reina Fallera infantil 2023, Maria Olivas, serà el diumenge 13 de novembre a les 17.30h en el mateix Teatre Payà, acompanyada per la Cort d'Honor i Dames de la Ciutat infantils 2023 i les falleres infantils de les 18 comissions falleres.

En els dos actes, les Reines Falleres de Borriana estaran acompanyades per representants del món de la festa de Castelló i València. A més d'altres delegacions arribades de municipis veïns que també hi han confirmat l’assistència i que no volen perdre's unes cites tan importants per a les Falles de Borriana.

En les exaltacions també hi haurà una multitudinària comitiva entre els quals estaran els membres de la Junta Local Fallera i autoritats municipals, corts d'honor, dames de la ciutat falleres i representants de les 18 comissions falleres de Borriana, però també hi haurà desenes d'amics, veïns, i familiars en un dels actes fallers més importants del calendari borrianenc.

La regidora del Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha avançat que els actes d'exaltació ja no estaran adaptats a la pandèmia, per la qual cosa totes les falleres podran estar en el “magnífic escenari”, es mantindrà l'aforament complet del Teatre Payà i, sens dubte, l'acte “tornarà a tindre l'esplendor i l'emoció de sempre, ja que es tracta d'un dels moments més esperats per totes les falleres”.

 

Mantenidors

El jove Manuel Candau el dissabte i Vicent Blasco el diumenge seran els mantenidors de les Reines Falleres de Borriana de 2023 en els respectius actes d'exaltació en el teatre municipal.

Manuel Candau López és un jove lligat amb tota la seua família al món de les falles. Pertany a la falla la Ravalera des del mateix dia en què va nàixer, comissió que l'ha vist créixer i li ha inculcat l'esperit faller. En l'actualitat, faller involucrat i actiu en la Ravalera on, a pesar de la seua curta edat, ha dissenyat Creus de Maig i Carrosses, ha participat en sainets i ha exercit com a jurat i ha atorgat les puntuacions de la seua falla en diverses ocasions.

Vicent Blasco Miró és una persona molt vinculada al món de les falles des de diferents perspectives. Faller de la comissió de la Mercè des de l'exercici 1990, en l'actualitat i des del 2019 ostenta la presidència del col·lectiu. Pertany a la Junta Directiva de la Federació de Falles de Borriana i és delegat de Cultura i Comunicació de la Junta Local Fallera. Membre del consell de redacció de la revista Cendra i corresponsal a Borriana d'Actualitat Fallera, també és col·laborador habitual dels mitjans de comunicació en l'àmbit de la festa i les tradicions locals.

A més, és crític i guionista faller, és autor d'un bon nombre de crítiques i guions per a artistes de Borriana i altres poblacions del territori faller i foguerer. Les seues crítiques han obtingut diversos premis d'enginy i gràcia a Borriana, Alzira i València. Actualment, és coordinador de l'edició del llibre faller de Borriana i com a estudiós i divulgador de la festa, els seus treballs i articles sobre història, investigació i reflexió del món de les falles apareixen publicats anualment en un bon grapat de llibrets de falla de nombroses poblacions.