- En el Ple extraordinari celebrat avui en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, que suposa l'inici del nou cicle faller

 

Sílvia Navarro i Maria Olivas han sigut proclamades oficialment Reines Falleres de Borriana 2023 en el ple extraordinari celebrat aquesta vesprada en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, que simbolitza el coet d'inici del calendari del nou cicle faller a Borriana.

Després de la intervenció de la secretària municipal, que fa constar i dona fe de l'elecció realitzada en la sessió plenària de la corporació municipal del passat mes de juliol a l'Ajuntament, ha sigut Maria Olivas qui inicialment ha accedit al centre de l'escenari i ha sigut rebuda per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i per la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina.

L'alcaldessa li ha lliurat el pergamí i el ram de flors protocol·laris que l’acrediten com a màxima representant infantil de les pròximes Falles de 2023, al mateix temps que li ha imposat la joia de la Junta Local Fallera.

Posteriorment, li ha correspost el torn a la nova Reina Fallera, Sílvia Navarro, que ha sigut acollida amb gran expectació i entre aplaudiments pels centenars de persones que omplien tant el pati de butaques com bona part del vestíbul de la Casa de la Cultura.

A partir d'aquest moment, les dos representants han anat rebent, al costat de l'alcaldessa i de la presidenta de la JLF, les noves representants de les corts d'honor, tant major com infantil, i les dames de la ciutat. Finalment, representants i presidents de cadascuna de les 18 agrupacions falleres de la ciutat també han pres part en l'acte amb la presentació de cadascuna de les falles a la ciutadania.

L'acte s'ha tancat amb la intervenció de l'alcaldessa de Borriana, que ha volgut transmetre un missatge d'alegria perquè és el “primer dia gran i important del nou cicle faller”, després que ahir a la nit Sandra Candau i Ana Giménez foren despedides en el ball especial celebrat en la Llar Fallera, i a qui ha agraït “la manera de dur el nom i donar a conèixer Borriana durant tot l'exercici faller passat”.

També ha animat les Reines Falleres de 2023, Sílvia i Maria, al fet que des d'avui mateix comencen a “gaudir d'un any que segur que serà irrepetible i quedarà per sempre en la vostra memòria”.

Ara comença el compte arrere per a un nou cicle faller replet d'actes i a l'espera d'un altre dels moments més especials, ja que Sílvia Navarro i Maria Olivas gaudiran dels seus actes d'exaltació el pròxim cap de setmana, 12 i 13 de novembre, respectivament.