Cartel ganador y accesit  Fallas 2023
Cartel ganador Fallas 2023
  • - L'Ajuntament de Borriana editarà i distribuirà l'obra guanyadora, que a més rebrà un premi de 500 euros


L'arquitecte Borja Tur Aguilar, de València, amb l‘obra “Foc al ninot” ha sigut el guanyador del concurs del disseny del cartell anunciador de les Falles de Sant Josep 2023, mentre que el cartell amb el lema “Art efímer”, realitzat pel borrianenc Manuel Candau López, ha aconseguit l’accèssit.

L'Ajuntament de Borriana editarà i distribuirà l'obra guanyadora, que a més rebrà un premi de 500 euros. La regidora de Falles, Sara Molina, ha expressat la seua satisfacció per “la qualitat de les obres que s'han presentat”, i per “l'àmplia participació en el certamen”, ja que n’han sigut 17 els esbossos presentats, i ha manifestat que el jurat ho ha tingut “molt complicat a l'hora de triar el millor cartell”.

El jurat, presidit per la regidora de Falles, Sara Molina, i integrat per Salvador Doménech en representació de la Junta Local Fallera, i per la professional d'arts plàstiques i il·lustració Ester Gradolí, ha acordat atorgar el primer premi, dotat amb 500 euros, a l'original presentat per Borja Tur i concedir un accèssit, sense quantia econòmica, al cartell realitzat per Manuel Candau.

En la selecció final del cartell, el jurat ha valorat l'originalitat, l'impacte visual, l'eficàcia anunciadora i informativa i, també, la qualitat gràfica, les condicions de reproducció i edició, i la transmissió de la idea reflectida.