Aquest cap de setmana els actes se centraran en el paiporta faller, el sopar homenatge a la Reina Fallera, el lliurament de premis del concurs de pesca i el ball en honor de les persones majors


 Borriana intensifica l'activitat fallera en els dies previs a la setmana decisiva de les seues festes josefinas i s'aviven els actes en l'inici d'unes festes que tornen al tradicional mes de març després de dos anys de pandèmia.

La regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha manifestat que “hem organitzat unes Falles segures en les quals ha predominat el sentit comú”, i ha manifestat que ja ha arribat l'hora de “gaudir” perquè el col·lectiu faller “ha estat a l'altura en pandèmia i mereixen unes falles que s'aproximen a la major normalitat possible, sempre amb responsabilitat”.

L'Ajuntament, ha assegurat, “també viu les falles i estarem al costat del col·lectiu en tots els actes programats”. Unes Falles, les de 2022, molt esperades pel col·lectiu faller i per la ciutadania de Borriana. “Després de dos anys ja desitjàvem tots que arribaren unes festes semblants al que sempre hem conegut. Només ens queda esperar que tot isca bé i el temps ens acompanye. Hem organitzat una programació que suposa la tornada a la normalitat però amb molta prudència”, ha assegurat Sara Molina.

Després de retre homenatge a les seues màximes representants, Sandra Candau i Ana Giménez, com a Reina Fallera major i Reina Fallera infantil, respectivament, aquest divendres se celebrarà el paiporta faller que serà descentralitzat i ho celebrarà cada comissió fallera en el seu casal o parador, i que comptarà a les 22 hores amb una traca disparada com a brindis per les falles 2022.

El dissabte 12 de març a les 22 hores en la Llar fallera se celebrarà el sopar homenatge a la Reina Fallera 2022, Sandra Candau. El diumenge a les 13.30h en la seu social del club esportiu El Pescador, tindrà lloc el lliurament dels trofeus del concurs de pesca Falles 2022, i a la vesprada, a les 17.30h en la Llar fallera el ball en honor a les persones majors.

Enguany torna l'activitat fallera en la seua plenitud i la ciutat vibrarà novament en la setmana fallera amb els actes tradicionals, amb xicotetes variacions però amb la programació habitual. El dilluns 14 serà la plantà de la Falla d'AFDEM però l'inici de la setmana fallera, com és habitual, serà el dimarts 15 de març amb la Nit de la Plantà i la visita de les reines i les autoritats municipals als 18 monuments fallers d'enguany, per a finalitzar amb la mascletà nocturna.

Prèviament, de matí es realitzarà la visita, amb el trenet faller, als centres educatius de la ciutat, on se celebra l'inici de les Falles de forma especial.

L'endemà, el dimecres 16 a primera hora del matí, el jurat visitarà els monuments per a, posteriorment, de vesprada donar a conèixer els premis en un acte que es realitzarà a la plaça Major a l'aire lliure i no a la Llar Fallera com abans de la pandèmia.

El dijous 17 i divendres 18 al matí, les reines, les corts d'honor i dames de la ciutat efectuaran les visites oficials a les comissions. A més, en les dos jornades es podrà gaudir de la mascletà, que es llançarà a les 14 hores des de la plaça de l’Hereu. El divendres 18 a la nit, a les 21 hores, serà el moment per a la Nit del Foc.

El dissabte 19, dia de Sant Josep, a les 10.30h serà el torn de la tradicional ofrena de flors a la patrona de Borriana, la Mare de Déu de la Misericòrdia, que iniciarà el seu recorregut des del col·legi dels Salesians per a acabar en el tapís instal·lat a la plaça Major. L'acte culminarà amb una mascletà que es llançarà des de la plaça de l’Hereu quan finalitze l'ofrena.

Finalment, el foc purificador posarà el punt final a aquestes falles tan singulars amb la cremà a les 20h de la falles infantils, i a partir de les 22h les falles grans, amb la mirada posada en el ressorgiment faller del març vinent de 2023.