Presentación de El Faller 2022
  • Des d'avui, ja es pot adquirir el volum complet de prop de dos-centes pàgines on s'arreplega tota la informació sobre Falles de de Borriana 2022, en quioscos i llibreries de la ciutat


La regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha presentat acompanyada de les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, l'edició del llibre El Faller i la programació de falles corresponent a les festes de 2022, un volum complet de prop de dos-centes pàgines on s'arreplega tota la informació sobre les falles d'enguany a Borriana.

Segons ha explicat la màxima responsable de l'àrea municipal de Falles, “un any més estem molt satisfets de poder oferir una publicació que és una més de les creacions artístiques que es realitzen durant les falles a la nostra ciutat”.

Igualment, Sara Molina ha assegurat que El Faller s'ha convertit en “la guia perfecta per a conèixer tant els esbossos dels monuments, com la crítica de cada falla o la composició de les corts falleres de cadascuna de les comissions”.

Enguany, a més de l'edició en paper, per primera vegada es compta amb una edició digital que podrà ser consultada en la pàgina web municipal <www.burriana.es>.

D'altra banda, entre les novetats de la programació d'enguany Sara Molina ha destacat la tornada del tren faller gratuït els dies 16, 17 i 18 de març.

També com a novetat, la Nit del Foc de Borriana serà especial en aquest 2022, ja que recuperarà la tradició i es dispararà com abans, el divendres 18 de març a les 21 hores, prèvia a la festivitat de Sant Josep, i s’encendran quatre traques simultànies, des dels quatre punts cardinals del municipi, fins a arribar al bell mig de la ciutat: camí d’Onda, barri València, la Mercè i Sant Blai.

Una camí el foc arribe a la plaça Major, una de les traques pujarà fins al terrat de l'Ajuntament, encara que tradicionalment la traca arribava fins al capdamunt del campanar, per a encendre una palmera que il·luminarà el cel de Borriana i s’iniciarà un espectacle digital en la façana de la casa consistorial.

Reyes Martí, pirotècnica de Borriana, serà l'encarregada de disparar tots els espectacles de foc artificial durant les Falles de 2022, ha explicat Molina, que ha agraït i felicitat a les persones que han treballat en l'edició del llibre i també al guanyador del concurs de disseny del cartell anunciador de les festes, que també és la portada de la publicació, Falles de Sant Josep 2022”.

S'han editat un total de 1.200 exemplars d’El Faller que des d'aquesta setmana es poden adquirir en la pràctica totalitat de llibreries i quioscos de la ciutat, a un preu de 8 euros. En la publicació es poden trobar des dels esbossos de cadascun dels monuments, tant grans com infantils, que es podran veure als carrers a partir del dia 15, fins a la crítica satírica que inclourà en cadascun.

En la presentació, Sara Molina ha fet un repàs exhaustiu als actes que tindran lloc després del Pregó i la Crida, i les cavalcades del Ninot ja celebrades, i entre els quals ha destacat la Plantà, la solemne Ofrena i els espectacles pirotècnics com la mascletà nocturna el dia de la Plantà, i les altres tres diürnes consecutives dels dies 17, 18 i 19, que es completarà amb l'espectacular Nit del Foc que tindrà lloc el dia 18 de març.

També s'ha referit a la plantà, per tercer any, d'una falla “molt especial i solidària”, la que realitzen persones amb trastorn mental greu dins d'un projecte de rehabilitació de l'Associació de Familiars per als Drets de les Persones amb Malaltia Mental (AFDE), el dia 14 de març.