Festival 'Passa a la plaça' febrero 2022
  • Una nova iniciativa municipal que conjuga espectacles familiars gratuïts de teatre de carrer, jocs i música al centre de la ciutat


La plaça Major de Borriana serà aquest pròxim dissabte 19 de febrer l'escenari d'una jornada lúdica i festiva amb el festival “Passa a la Plaça”, una nova iniciativa municipal que inclou un ampli ventall d'activitats obertes i gratuïtes per a tota la família, organitzada en el marc de la festivitat de Sant Blai per la regidoria de Festes.

Durant tota la jornada del dissabte 19 de febrer, ha explicat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, el centre de la ciutat “es transformarà en un espai poc convencional amb una producció artística realitzada a mida del municipi, amb nombroses activitats i actuacions gratuïtes que formen part del festival”.

Així doncs, en horari matinal d’11h a 14h i vespertí de 17h a 20h, la plaça Major serà l’espai en què xiquets, xiquetes i famílies podran gaudir de les activitats i espectacles a càrrec de la companyia de teatre de carrer de la província La FAM Teatre.

Un espai segur i a l'aire lliure on, segons ha assenyalat Monferrer, “es poden controlar més fàcilment els accessos i garantir en tot moment la seguretat del públic i el correcte compliment de les normes contra la covid-19”.

Programació

Dins de la jornada lúdica i festiva, arribarà a la plaça Puck Cinema Caravana, el cinema més xicotet del món, amb un curtmetratge cada 5 minuts per a nuclis reduïts de públic en horari d’11h a 14h i de 17h a 20h. També en el mateix horari desembarcarà la Troupe de Jocs, amb 10 jocs gegants d'allò més particulars per a jugar grans i menuts.

A les 12.30 hores serà el torn d’Al Teatro Sobre Ruedas, un teatre a l'aire lliure amb la seua preciosa caravana escenari i una graderia per a 150 espectadors, amb l'espectacle de carrer amb música en directe ple de crítica, poesia i bon humor, Ambicions de Marta Sitjà.

A la vesprada, de 17h a 20h, es podrà gaudir novament de Puck Cinema Caravana i la Troupe de Jocs, i a les 18.30h es complementarà una altra vegada amb Al Teatro Sobre Ruedas amb l'espectacle The Power Of 80 d'Eddy Eighty, un espectacle per a tots els públics al ritme dels anys 80.