Actos día Sant Blai 2022
Dia Sant Blai 2022
  • Des de primera hora del matí multitud de veïns i veïnes han festejat al patró i, malgrat les limitacions, les representants falleres de 2022 han repartit 2.000 entrepans i malles de clementines de la Plana


 Des de les nou i mitja del matí, s'han fos avui tradició i devoció en el dia del patró de Borriana, Sant Blai, en què la nota predominant ha sigut la nombrosa afluència de veïns i veïnes, malgrat les limitacions i les adaptacions, a la simbòlica Font del Vi, de la qual enguany no ha rajat vi.

Tradició amb la qual s'han iniciat els actes de la jornada festiva amb unes festes patronals de mínims que inclouen una simbòlica Font del Vi, instal·lada però sense amollar el seu tradicional vi, i on s'ha realitzat el repartiment de l'esmorzar popular.

Prèviament, s’ha realitzat la lectura dels versos de Batiste el Bessó dedicats al patró i a Borriana per part de les persones que tradicionalment els reciten, poemes que evoquen tradicions i històries del passat, antics oficis, la vida en el camp o la tradició del dia de Sant Blai.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de 2022, Sandra Candau i Ana Giménez, han sigut les primeres a acostar-se per a arreplegar l'esmorzar en envasos individuals que les Corts d'Honor han oferit a totes les persones, i també s’han repartit malles de clementines de la Plana, sempre seguint el protocol de distància de seguretat i mascareta.

Acompanyant l'alcaldessa i una nombrosa representació municipal, també han volgut participar en el dia gran de Sant Blai, representants tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Local de Borriana.

L'ordenada filera de persones formant cua ha anat creixent i, a poc a poc, centenars de veïns i veïnes han desfilat per a arreplegar de mans de les representants falleres els entrepans preparats a base de llonganisses i botifarres, que han aconseguit les 2.000 unitats.

D'aquesta forma s'ha tancat un matí en què els xiquets i les xiquetes també han pogut gaudir de les activitats i tallers programats en la zona al costat de la Font del Vi.

Els actes religiosos i més solemnes en honor al patró, Sant Blai, es distribueixen al llarg del dia. A les 11 del matí, s'ha celebrat missa Major en la basílica d'El Salvador a la qual ha assistit la Corporació Municipal. Per a la vesprada s’ha reservat l'acompanyament de tornada de la imatge del patró des de la basílica d’El Salvador, després de la missa de les 18h, amb un breu recorregut que es realitzarà pel carrer Major fins a l'ermita de Sant Blai.

Una vegada acabat el trasllat, i amb Sant Blai novament descansant en l'ermita de què és titular, es tanca la jornada festiva a Borriana amb un castell de focs artificials en la zona del riu, com a colofó del dia del patró de la ciutat de Borriana.