exaltación de las Reinas Falleras de Burriana 2022, Sandra Candau y Ana Giménez, en el Teatro Payà
  • L'acte comptarà amb alguns canvis i estarà adaptat a l'actual situació epidemiològica

  • S'ha decidit “mantindre l'aforament complet”, i la mascareta “serà obligatòria per a tots els presents”

  • Ana Montagut el dissabte i Carolina Mataix el diumenge seran les mantenidores dels actes


El calendari faller de Borriana entra al punt àlgid amb la celebració dels actes d'exaltació de les Reines Falleres de Borriana 2022, Sandra Candau i Ana Giménez, en el Teatre Payà, aquest pròxim cap de setmana, 15 i 16 de gener.

En un mes diferent a l'habitual, i després de molts dies de preparatius, nervis, il·lusió i assajos, arriba a un dels moments més especials d'aquest inici de cicle faller, el moment de recórrer el corredor principal del Teatre Payà i pujar les escales, davant un públic entregat, per a rebre de la mà de l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la banda que les acredita com a màximes representants de les falles de Borriana.

Després de l'acte de proclamació del passat 28 de novembre, i del ‘manifest’ d’aquesta setmana, Sandra viurà el seu acte d’exaltació el dissabte 15 de gener a les 19h al Teatre Payà, acompanyada la Cort d'Honor i Dames de la Ciutat 2022 i de les falleres de les 18 comissions de falles del municipi.

Mentre que el torn de la Reina Fallera Infantil 2022, Ana Giménez, serà el diumenge 16 de gener a les 17.30h en el mateix Teatre Payà, acompanyada per la Cort d'Honor i Dames de la Ciutat infantils 2022 i les falleres infantils de les 18 comissions falleres.

Modificacions

La regidora del Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha avançat que els actes d’exaltació es faran amb algunes modificacions per a adaptar-los a l'actual situació epidemiològica, raó per la qual l'escenari només l'ocuparan les màximes representants de cada comissió i la duració serà menor.

L'essència es quedarà intacta” ha aclarit Molina, però per a garantir la seguretat “tan sols estaran a l'escenari les màximes representants de les comissions, la reina fallera i la seua cort d'honor”. Una decisió adoptada, segons ha precisat, per a “evitar aglomeracions i establir una distància sufiecient, per la qual cosa les acompanyants de les falleres majors de cada comissió passaran a ocupar les butaques de l'amfiteatre”.

Quant a l'assistència de públic, ha puntualitzat que s'ha decidit “mantindre l'aforament complet” i la mascareta “serà obligatòria per a totes les persones presents”. A més, també es procurarà agilitar l’evolució de l'acte i reduir la duració, amb tot i això, ha assegurat, “sense llevar gens d'emoció a un dels moments més esperats per totes les falleres”.

Mantenidores

Les borrianenques Ana Montagut el dissabte i Carolina Mataix el diumenge han sigut les persones que han triat les mateixes reines falleres, Sandra i Ana, com a mantenidores per als seus respectius actes d'exaltació.

Ana Montagut és una persona molt vinculada des de la seua infantesa al món faller en la falla de la Ravalera, i va arribar a ser la Reina Fallera de Borriana 1996. Des de llavors ha exercit de presentadora i de mantenidora en diferents falles de barri i societats. Així mateix, va formar part del Comitè Organitzador del 50 aniversari de les Reines Falleres Infantils en 1999 i, com a presentadora l'any 2003 en el Teatre Payà, en la celebració del 75 aniversari de les Falles de Borriana.

Per part seua, Carolina Mataix és una jove lligada al món de les falles des de molt xicoteta en la falla Societat de Caçadors, de la qual va ser fallera infantil l'any 1992 i, després, fallera en 2002. Posteriorment, va entrar a formar part de la comissió de la falla Don Bosco des de 2010 i és companya i amiga de la mare de la Reina Infantil de 2022, i ha sigut mestra i tutora d'Ana Giménez durant quatre cursos.