Mantenedoras Burriana

- La Reina Fallera de 2022, Sandra Candau, ha triat com a mantenidora Ana Montagut

- La Reina Fallera Infantil de 2022, Ana Giménez, s'ha decantat per Carolina Mataix

-Els actes d'exaltació se celebraran el dissabte 15 i el diumenge 16 de gener al Teatre Payà

 

Dos dones de Borriana, Ana Montagut i Carolina Mataix, seran les mantenidores de les Reines Falleres de Borriana de 2022 en els respectius actes d'exaltació que se celebraran el dissabte 15 i el diumenge 16 de gener al Teatre Payà.

Les persones encarregades d'exaltar les reines són una de les incògnites que genera més expectació en el col·lectiu faller segons avança el calendari i s'acosten les exaltacions de les Reines Falleres de Borriana, i són les reines les que han de decidir la persona que actuarà com a mantenidor o mantenidora en cada cas.

A vint-i-vuit dies que Sandra Candau i Ana Giménez reben la banda de Reines Falleres de Borriana 2022, la presidenta de la Junta Local Fallera i regidora de Falles, Sara Molina, ha donat a conèixer les persones que s'encarregaran d'enaltir les qualitats de les màximes representants falleres del municipi.

Ana Montagut

En aquesta ocasió, la Reina Fallera de 2022 ha triat com a mantenidora Ana Montagut, persona molt vinculada des de la seua infantesa al món de les falles en la falla del barri del Raval, la Ravalera, de la qual va ser Fallera Major en 1995, any en què va ser president de la Comissió el pare de l'actual Reina Fallera, Manuel Candau. Un any després, es convertiria en la Reina Fallera de Borriana 1996.

Des d’aleshores ha exercit de presentadora i de mantenidora en diferents falles de barris i societats, entre d’altres, com a mantenidora de Sandra Candau López, quan va ser Fallera Major Infantil de la seua falla i quan va ser Fallera Major de la Ravalera en 2020, i també quan ho van ser els germans de Sandra, Manuel i Amparo, l'any 2008, fets que demostren la unió que sempre ha mantingut amb la família de la Reina Fallera de 2022.

Així mateix, va formar part del Comitè Organitzador del 50 aniversari de les Reines Falleres Infantils en 1999 i, com a presentadora l'any 2003 al Teatre Payà, en la celebració del 75 aniversari de les Falles de Borriana i del primer monument faller plantat a la ciutat, al barri de la Mercè.

Ana Montagut va començar en 1999 la seua carrera política com a regidora de l'Ajuntament de Borriana pel PP durant 5 legislatures, i en 2019, després de 20 anys, va decidir retirar-se de manera definitiva. Actualment desenvolupa la seua faceta professional com a Diplomada en Relacions Laborals en l'empresa familiar Gestoria Montagut i en el sector agrari, tant de producció citrícola pròpia com de serveis d'administració en la distribució d'aigua per al reg agrícola de diferents societats civils de reg.

Carolina Mataix

Per part seua, la Reina Fallera Infantil de 2022, Ana Giménez, s'ha decantat per Carolina Mataix perquè exercisca com a mantenidora en l'acte de la seua exaltació. Una jove lligada al món de les falles des d’una edat molt primerenca en la falla Societat de Caçadors, de la qual va ser fallera infantil l'any 1992 i després fallera en 2002.

Posteriorment, va entrar a formar part de la comissió de la falla Don Bosco des de 2010 i és companya i amiga de la mare de la Reina Infantil de 2022 i mestra i tutora d'Ana Giménez durant quatre cursos.

Antiga animadora juvenil i col·laboradora en actiu del Centre Juvenil Salesià Porta Oberta, Carolina Mataix en l'actualitat és mestra de Primària en el Col·legi Salesians de Borriana.