Visita oficial a la Plantà de las Fallas 2021
  • Aquest acte simbolitza l'inici oficial de cinc dies fallers intensos que enguany, de manera excepcional, se celebren del 8 al 12 d'octubre

L'ambient faller i festiu ha tornat als carrers de Borriana durant la tradicional Plantà, que de forma oficial inicia els cinc dies fallers més intensos de l'any a la ciutat de Borriana, que enguany, de manera excepcional, se celebren del 8 al 12 d'octubre.

Com cada any, però de manera diferent, des d'avui comencen a Borriana cinc dies seguits i sense pràcticament marge per al descans, en què una vegada més, la tradició, l'expressió artística, la festa, la música, la pólvora , la sàtira i la germanor es donen la mà per a honrar a Sant Josep i tornar a fer d'aquesta setmana una de les més especials de l'any.

Les Reines Falleres de 2021, Elena Pastor i Julia López, les seues Corts d'Honor i Dames de la Ciutat, juntament amb l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Falles, Sara Molina, i altres representants municipals i personalitats convidades a l'acte, s'han donat cita a les sis de la vesprada a la plaça Major per a iniciar el recorregut que els ha portat a visitar cadascuna de les 19 falles que entre la vesprada, la nit i la matinada acabaran de plantar-se als carrers i places de la ciutat.

Entre altres persones, han confirmat la seua presència a l'acte, la Subdelegada de Govern, Soledad Ten, la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo, el president de la Diputació de Castelló, José P. Martí, la Fallera Major de València i la seua cort, la reina de les Festes de Castelló i la seua cort, entre d’altres.

Al llarg del recorregut s'han pogut degustar milers de bunyols que durant aquesta jornada es cuinen i s’ofereixen a totes aquelles persones que s'acosten a la capital de la Plana Baixa per a gaudir de la Plantà.

Malgrat que des de fa alguns dies molts dels treballs previs al muntatge dels monuments fallers ja s'han dut a terme perquè tot estiguera amanit per a l’inici oficial de les festes, totes i cadascuna de les dènou comissions han complit amb la tradició d’acabar de plantar i rematar definitivament la seua falla entre la vesprada del dia 8 i la matinada del dia 9 d'octubre.

L'alcaldessa ha explicat que durant la visita oficial es pot comprovar “l'esforç realitzat per totes les persones vinculades d'una forma o d’una altra amb les falles”. Des d'artistes fallers, a comissions, regidories, institucions públiques, Federació de Falles, fins als fallers i falleres de la ciutat “han tornat a superar-se enguany, un any tan complicat, i han fet que de nou els espectaculars monuments siguen el millor reclam per a les nostres festes”.

Serà al llarg de la vesprada-nit d'aquest dissabte 9 d'octubre quan la plaça Major aculla la Gala en què es donaran a conèixer els monuments premiats en cadascuna de les categories.