Visita fallera a los centros educativos el día de la Plantà
  • La Reina Fallera Infantil, Julia López, la seua Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat infantils visitaran demà divendres els centres educatius de la ciutat, en els quals se celebra l'inici de les Falles de forma especial


La Reina Fallera Infantil, Julia López, la seua Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat infantils acompanyades per la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i representants de la Junta Local Fallera, visitaran demà divendres de 9h a 13h els centres educatius de la ciutat, en els quals se celebra l'inici de les Falles de forma especial, i ho faran amb el Trenet Faller que recorrerà diferents centres educatius de Borriana.

Amb el dia de la plantà, que marca l'inici de cinc dies d’activitat frenètica, enguany torna la tradició de la visita als centres educatius, en la qual s'aprofita perquè siguen els xiquets, xiquetes i joves estudiants els qui centren el protagonisme durant el matí.

D'aquesta manera, les visites se succeiran i a mitjan matí la representació fallera arribarà a l'escoleta infantil Príncep Felip, en la qual els més menuts i les més menudes de la ciutat rebran la comitiva amb emoció.

Tal com també és tradició durant aquest dia a Borriana, cadascun dels centres educatius rebrà el reconeixement al treball que durant el curs realitzen per a continuar amb la tradició fallera a la ciutat.

La regidora de Falles ha manifestat que, dins de la setmana festiva, la visita als centres és “un dia molt especial per als xiquets i xiquetes de Borriana, i només de vore les cares d'il·lusió, i com viuen la festa de les falles, tenim clar que el futur de la festa a la nostra ciutat està més que assegurat”.

A més, ha volgut “agrair el treball que els equips directius dels centres educatius, professorat i el mateix alumnat de tots els centres que visitem, perquè fan un gran treball per a continuar donant a conèixer les Falles entre els xiquets i xiquetes de Borriana, a més de fer encara més grans la nostra festa josefina”.

Amb aquesta activitat, les Falles agafen l’impuls per a la setmana que comença, en un divendres que estarà protagonitzat per la plantà vespertina dels 19 monuments fallers de llarg a llarg de la ciutat.

L'endemà, dissabte 9 a les 18 hores, es lliuraran els premis a les millors falles, que seran visitades per les reines. En aquesta ocasió les diferents comissions s'aniran acostant fins a la plaça Major per a arreplegar els banderins.

Per una altra banda, els matins del diumenge 10 i del dilluns 11 estaran dedicats a la visita oficial a les comissions de la ciutat. Una visita que conclourà amb una mascletà que es dispararà a les 14h des de la plaça de l’Hereu. A més, la Nit del Foc esclatarà a Borriana el mateix dilluns a la nit, a les 21 hores, amb castells encesos de manera simultània des de la ubicació de les 19 falles de la ciutat.

El matí del dimarts 12 d'octubre, a les 10.30h, està reservat a l'ofrena floral a la patrona, que recorrerà Borriana des del col·legi dels Salesians fins al tapís de la plaça Major, per a rematar la jornada amb una mascletà llançada des de la plaça de l’Hereu.

Per a acabar, la nit del dimarts, la cremà posarà fi a les Falles de 2021 amb la crema dels monuments fallers infantils a les 20 hores, i la de la resta de falles a les 22 hores.

Foto: Oscar Peris (OPG)