• L'Ajuntament posposa a 2022 la programació d'oci i cultura en honor al patró de la ciutat, en què el teatre, la música, la tradició i el patrimoni es fonen durant més d'un mes

 

L'Ajuntament de Borriana, a través de la regidoria de Festes, prepara dos espectacles de focs artificials simultanis per a dimecres que ve, 3 de febrer, amb motiu de la celebració del dia del patró de la ciutat, Sant Blai, perquè els veïns i veïnes puguen gaudir-los des de les seues cases, després de la cancel·lació de les celebracions en honor del sant.

El mateix dia 3 de febrer, festiu a la localitat, a les 11 hores també se celebrarà la Missa Solemne en honor a Sant Blai en la basílica d'El Salvador, amb el compliment de les mesures sanitàries i les restriccions en vigor i amb el compliment de l'aforament permès.

L'empresa borrianenca Pirotècnia Martí SL, amb molts anys d'experiència en aquest tipus d’espectacles, serà l'encarregada de dur a terme la representació de llum i color que tindrà lloc el dimecres 3 de febrer a les 21 hores, que es llançarà simultàniament en dos localitzacions diferents.

Un castell es llançarà des de la ubicació tradicional al riu i l'altre, a la plaça de l’Hereu. La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que a causa de la “difícil situació sanitària que estem vivint per la pandèmia, hem hagut de cancel·lar totes les celebracions populars que congregaven centenars de persones”.

Segons ha lamentat la regidora Lluïsa Monferrer, “enguany Sant Blai es queda sense els tradicionals festejos en honor al nostre patró que dinamitzaven la ciutat amb una àmplia programació d'oci i cultura, en què el teatre, la música, la tradició i el patrimoni es fonien durant més d'un mes”.

Així, hauran d'esperar a 2022 la tradicional i popular Font del Vi amb el seu esmorzar popular, vi i suc de taronja, tot un símbol de la ciutat; la cèlebre festa de les Paelles a la terrassa Payà amb actuacions musicals en directe, la Volta a les Ermites i la Trobada de Boixeteres, ambdós activitats molt arrelades al municipi.

Igualment hauran d’esperar, entre altres activitats, l'Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, el Tardeig de Sant Blai a la plaça de la Mercè, la clàssica Cursa de Sant Blai al Pla, el Festival d’Arts de Carrer (FAC), i la Ruta a cavall de Sant Blai amb la concentració de cavalls i carruatges.