proclamació

Quan encara faltaven uns minuts per a dos quarts de sis de la vesprada, els limítrofs del Centre Municipal de Cultura de la Mercè de Borriana eren un formiguer de fallers i falleres a l'espera de l'inici del ple extraordinari que com cada any serveix per a proclamar de forma oficial a les dues noves Reines Falleres de la ciutat, en aquest cas per a 2019. Després de la intervenció de la Secretària municipal que donava constància de l'Elecció realitzada fa diversos mesos en el mateix consistori i que avui s'oficialitzava amb la Proclamació, ha sigut Anne Alós Palomero qui inicialment ha descendit les escales fins a accedir al centre de l'escenari i ha sigut rebuda per la regidora de Festes i Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, i l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont. Monferrer li ha imposat la insígnia de la Junta Local Fallera i, al costat de l’Alcaldessa li ha lliurat la placa i el ram de flors protocol·lari que l'acredita com la màxima representant infantil de les pròximes Falles de 2019.
L'expectació ha aconseguit el seu punt màxim quan el presentador de l'acte ha cridat a la nova Reina Fallera de Borriana, Mar Zamora Fenollosa que també ha descendit les escales entre els aplaudiments de les centenars de persones que omplien tant el pati de butaques com a bona part del hall de la Mercè. A partir d'aqueix moment, ambdues representants han anat rebent al costat de l'Alcaldessa i a la Presidenta de la JLF a les altres representants de les Corts d'Honor tant major com a infantil, com a les Dames de la Ciutat. Finalment, les representants i presidents de cadascuna de les 19 agrupacions falleres de la ciutat també han pres part en l'acte amb la presentació de cadascuna d'elles a la ciutadania. L'acte s'ha tancat amb la intervenció de l’Alcaldessa, Maria Josep Safont, qui ha volgut transmetre un missatge d'alegria “perquè ens trobem davant el primer dia gran i important del nou cicle faller, després que ahir mateix, Judit Pesudo i Ana Giménez foren acomiadades en el Ball especial celebrat en la Llar Fallera, i als qui vull agrair la forma de portar el nom i donar a conèixer Borriana com ho han fet durant tot l'últim any”. A més, Safont també ha volgut “animar a Mar i a Anne a que des d'avui mateix comenceu a gaudir d'un any que segur serà irrepetible i quedarà per sempre en la vostra memòria”.
A continuació, tant els representants municipals com les Reines Falleres s'han desplaçat fins a la seu de la Caixa Rural de Borriana on com també és tradició han posat al costat dels vestits oficials que ambdues vestiran. Mar ha triat el blau ultramar com a color principal per al seu primer vaig portar mentre que Anne s'ha decantat pel color préssec en un dels actes que també desperta més curiositat i expectació entre els fallers i falleres de Borriana. La Cort Major tindrà el maragda com a color, mentre que la infantil ha triat el verda sàlvia. Per a les Dames de la Ciutat, el color triat serà el granat. Ara comença el compte arrere perquè en amb prou faenes sis dies arribe un altre dels moments més especials d'aquest inici del cicle faller, ja que Mar Zamora viurà el seu acte d'Exaltació el dissabte a la vesprada, mentre que Anne Alós ho podrà gaudir diumenge que ve.