Detenidotras un accidente de tráfico en Borriana
  • L'accident de circulació es va produir sobre les 21.13 hores d'ahir diumenge a l'avinguda Jaime Chicharro

  • A conseqüència del sinistre, dos homes veïns de Borriana de 24 i 37 anys d'edat van ser traslladats a l'Hospital de la Plana, i el conductor del turisme presumptament causant va resultar il·lès

La Policia Local de Borriana ha detingut R.C.R., home de 35 anys d'edat i veí de Borriana com a presumpte causant d'un accident de circulació produït al voltant de les 21.13 hores d'ahir diumenge a l'avinguda Jaime Chicharro, a l'altura de l'avinguda de la Unió Europea d'aquesta població.

En el sinistre va col·lidir el turisme que circulava en sentit Port de Borriana, a l'eixida de la glorieta que hi ha en la confluència d'aquestes vies, contra un altre turisme que circulava en sentit contrari, que es dirigia cap al nucli urbà, ocupat per dos persones.

A conseqüència del sinistre, van haver de ser atesos els ocupants del vehicle que es dirigia cap al nucli urbà de Borriana per un SAMU i un Suport Vital Bàsic de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Després de ser atesos en el lloc de l'accident, els ocupants d'aquest vehicle, dos hòmens veïns de Borriana de 24 i 37 anys d'edat, van ser traslladats amb mitjans sanitaris a l'Hospital de la Plana, el conductor del turisme amb ferides greus, per la qual cosa ha calgut el seu ingrés en la Unitat de Vigilància Intensiva. L'altre ferit presentava ferides aparentment de caràcter menor, mentre que el conductor del turisme presumptament causant va resultar il·lès.

Al lloc dels fets, per tractar-se d’una via de competència municipal, es van desplaçar diverses unitats de la Policia Local de Borriana, entre les quals hi havia l'equip d'Atestats i Investigació d'Accidents.

Després de la pràctica de les primeres actuacions per part dels agents, la Policia Local va procedir a la detenció de R.C.R. per la presumpta comissió d'un delicte de lesions comès per imprudència greu, amb la utilització d'un vehicle de motor, i dos delictes contra la seguretat viària.

Per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques amb una taxa d'alcoholèmia de 0,96 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, això és, quasi quatre vegades superior a la taxa màxima administrativa permesa, i també per conduir un vehicle amb autorització administrativa suspesa per resolució judicial.

A més, es va formular un butlletí de denúncia administrativa contra el titular del vehicle conduït per l'ara detingut R.C.R. per circular amb la inspecció tècnica de vehicles caducada.

Per aquests motius es va procedir a la detenció de R.C.R., que, amb les primeres diligències, va ser traslladat al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Borriana, per a la seua posterior posada a la disposició de l'Autoritat Judicial.

L'equip d'Atestats de la Policia Local de Borriana continua amb la investigació de l'accident, diligències que en finalitzar seran remeses a l'Autoritat Judicial.

Altres diligències

La Policia Local de Borriana també va procedir dijous passat, dia 28 d'abril, a la instrucció de diligències per la presumpta comissió de dos delictes contra la seguretat viària per part del conductor d'un turisme, A.J.C., veí de Borriana de 53 anys d'edat, que, en el marc d'un control preventiu realitzat per la Guàrdia Civil al carrer Jacinto Benavente de la població, presentava signes evidents de conduir sota la influència de begudes alcohòliques, motiu pel qual va ser sotmès a les proves de detecció reglamentàriament establertes, amb un resultat que quasi triplicava la taxa administrativa legalment establerta.

A més, conduïa el vehicle amb pèrdua de la vigència de permís de conduir. Per aquests motius es va procedir a la instrucció de les corresponents diligències, que van ser remeses a l'Autoritat Judicial, el presumpte autor va ser citat per a la celebració d’un judici ràpid.