Apertura del Centro de Formación de la Policía Local de Burriana
  • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han presidit l'acte


Una ponència del fiscal delegat de Menors de Castelló, Carlos Escorihuela, sobre les actuacions policials amb menors ha inaugurat el nou Centre de Formació de la Policia Local de Borriana, instal·lat en part de la nau de l'avinguda Corts Valencianes, al costat de l’escola infantil municipal, condicionada i reformada per l'Ajuntament en l’edifici compartit amb el Centre d'Atenció Primerenca (CAP) comarcal.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han sigut els encarregats de presentar l'acte i han agraït la participació del fiscal delegat de Menors de Castelló en l'obertura de les noves instal·lacions que alberguen el centre formatiu que mantindrà les portes obertes a la resta d'activitats formatives municipals i, fins i tot, per a altres cossos de seguretat.

Així mateix, Safont i Català han emmarcat la jornada d'obertura com a “part d'un itinerari formatiu policial que posarem en marxa”. Així, enguany “hi haurà altres jornades en aquest itinerari sobre actualització en matèria de dret penal, sobre trànsit i seguretat viària i també sobre atestats”, han assenyalat. A més es realitzarà un monogràfic sobre primers auxilis i un altre de tàctica policial al llarg d’aquest any.

La ponència inaugural del nou Centre de Formació de la Policia Local de Borriana ha comptat amb la participació del capità de la companyia de la Guàrdia Civil de Borriana, entre d’altres, i de personal dels serveis socials municipals. Encara que, per motiu de mesures Covid s'hi ha hagut de limitar l'aforament, però la informació es traslladarà a la resta de la plantilla policial.

Cal recordar que a finals de maig l'Ajuntament va culminar els treballs de rehabilitació realitzats per l'empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones SL en l'immoble de l’avinguda de les Corts Valencianes per al Centre d'Atenció Primerenca comarcal per un import total de 167.608 euros, que incloïen també l'adequació d’un espai per a la formació de la Policia Local en una zona de l'edifici reformat.

El Centre d'Atenció Primerenca ocupa 224 dels 386 metres quadrats de l'immoble de titularitat municipal, i la resta de la nau acull l'aula de formació per a la Policia Local, amb entrada independent.