Balance actuación Policía Local en Semana Santa y Pascuas 2021
  • Des que va començar l'operatiu especial el divendres 26 de març i fins al dilluns 12 d'abril

  • La Policia Local de Borriana tramita 69 denúncies en 16 dies per incompliment de les mesures sanitàries contra la Covid-19

  • 32 per excedir el nombre de participants en reunions familiars i socials


La Policia Local de Borriana ha formulat durant l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua, del passat 26 de març al dilluns 12 d'abril, un total de 69 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa per a la prevenció de l'expansió del coronavirus. Això suposa un 17,38% del total de denúncies en aquesta matèria des de l'inici del segon estat d'alarma, en què se n’han formulat un total de 397.

La Policia Local ha destacat que en el període de la campanya especial del 26 de març al 12 d'abril, el 46,38% dels butlletins de denúncia s’han formulat per participar en reunions de caràcter familiar o social que han excedit el nombre màxim de participants, amb un total de 32 butlletins.

A més, ha informat que el 27,54% ha sigut per incomplir l'ús de la mascareta o utilitzar-la de manera inadequada amb 19 butlletins de denúncia, mentre que el 24,64% (17) va ser per incomplir l'horari de llibertat de circulació. Igualment, hi ha hagut una denúncia per incomplir les mesures d'higiene i prevenció sense suposar un risc greu, la qual cosa representa l’1,45% de les denúncies formulades durant la campanya.

Sobre aquest tema han ressenyat algunes actuacions com la realitzada el divendres dia 2 d'abril al carrer del Bon Succés, en què es van formular vuit denúncies per aquest motiu, en la qual les persones es trobaven consumint begudes alcohòliques i en estat d'embriaguesa, sense adoptar les més elementals mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19, així com una altra intervenció de les mateixes característiques el dissabte dia 3 d'abril a l'avinguda Cardenal Tarancon, en aquest cas amb set participants.

Des de l'inici d'aquest segon estat d'alarma, la Policia Local de Borriana ha formulat fins al dilluns 12 d'abril un total de 397 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa establerta per a evitar la propagació del coronavirus. El 17,3% d'aquestes propostes de sanció s'han formulat durant l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua.

Del global, s'han formulat 127 butlletins per no usar mascareta o utilitzar-la incorrectament, la qual cosa representa el 31,99% del total, 145 més per incomplir l'horari de llibertat de circulació de 22h a 6h que suposen el 36,52%, 9 per incomplir mesures d'higiene i prevenció que en són el 2,27%, i 18 per destinar espais d'establiments a activitats o actuacions no permeses i suposen el 4,53% del total.

També ha tramitat 92 denúncies per participar en reunions de caràcter familiar o social amb excés del nombre màxim de participants que representa el 23,17% del total, 2 per incomplir algun establiment l'horari d'obertura autoritzat i 2 més per incomplir el deure d'aïllament o confinament per positiu en Covid, 1 per fumar en espais públics incomplint les restriccions imposades per l'Autoritat i, finalment, 1 per impedir la realització de l'activitat inspectora a agents de l'autoritat.

La Policia Local de Borriana ha posat en relleu l'alt grau de compliment de la normativa preventiva d'expansió de la Covid-19 per part dels veïns i veïnes del municipi, però continua apel·lant a la “responsabilitat de la ciutadania en el seu compliment fins que per les autoritats competents se’n decrete una modificació”.

Així mateix, ha recordat que la instrucció i sanció per aquests fets són competència de l'administració de la Generalitat Valenciana, a què han sigut remesos els butlletins de denúncia per a la tramitació.

En l'operatiu especial de Pasqua i Setmana Santa del 26 de març fins al dia 12 d'abril han participat la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (Uvipa) amb la utilització de drons, el Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'Àrea de Prevenció (Prevenpol) de la Policia Local, amb la realització de controls aleatoris de vehicles i de persones.