Dos detenidos por la Policía Local por intento d erobo en la sede de la Agrupació Borrianenca de Cultura
  • Els fets s'han produït a primeres hores de la matinada d'aquest dijous, després de l'alerta d'alguns veïns i veïnes de sorolls sospitosos en la seu de l'ABC

  • La Policia destaca la importància de la col·laboració ciutadana en el manteniment de la seguretat de la ciutat


Agents de la Policia Local de Borriana han procedit a la detenció de dos veïns de la localitat, R.M.B i LM. M.E, de 42 i 18 anys, respectivament, com a presumptes responsables d'un delicte de robatori amb força en les coses.

Els fets es van precipitar quan sobre la una de la matinada d'aquest dijous, quan alguns veïns i veïnes del municipi van alertar de sorolls sospitosos en la seu de l'Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC), situada al carrer de l’Encarnació, cantonada amb Vicent Cantos Figuerola de la ciutat. Al lloc es va dirigir una patrulla del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Policia Local (GSRE), en arribar es va adonar que l'entrada presentava signes de força, per la qual cosa van iniciar el procediment d'entrada de seguretat en el lloc per a registrar el local a la busca de sospitosos.

De la inspecció del local va resultar que dos persones van ser sorpreses amagades en una habitació de l'immoble, i foren detingudes en el mateix moment, prèvia informació dels drets que els assisteixen. Als sospitosos els van ser ocupats diversos instruments dels que s’usen habitualment en aquest tipus de accions, com una pota de cabra, un descaragolador de grans dimensions i una llanterna frontal.

Els desperfectes a la porta d'entrada eren els propis de l'ús d'aquest tipus de ferramentes. Més significativa va resultar la intervenció d'una navalla que per les dimensions de la fulla i altres característiques està catalogada pel Reglament d'Armes com a arma prohibida, per la qual cosa ha sigut remesa a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil.

Els detinguts han sigut traslladats al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Borriana a l'efecte de prosseguir la investigació i determinar si els sospitosos són responsables d'altres robatoris. Presumiblement, els detinguts seran posats a disposició judicial en les pròximes hores perquè l'Autoritat Judicial determine si sobre ells s'imposa alguna mesura cautelar que en garantisca l’enjudiciament.

La Policia Local de Borriana ha assenyalat que “una vegada més ha quedat de manifest la importància de la col·laboració ciutadana en el manteniment de la seguretat de la ciutat”, motiu pel qual la Policia Local, “dirigeix els seus esforços a promoure la proximitat del Cos amb els seus veïns, perquè només des de la implicació de tota la ciutadania i els seus serveis públics és possible crear un entorn segur”.