Numerosas incidencias por el fuerte tviento en Burriana
  • Durant la jornada, la Policia Local ha intervingut en nombroses incidències, com ara caigudes d'arbres, branques, línia elèctrica, pedres i objectes de les façanes
  • També s'ha tallat el Clot de la Mare de Déu per precaució, perquè no circule ningú per allí per si caiguera algun arbre

Les fortes ratxes de vent que en la jornada d'avui bufen per Borriana han provocat nombroses incidències des de primera hora, ateses en el municipi per la Policia Local, i que han ocasionat fins i tot la caiguda d'una dona de 80 anys en la via pública a conseqüència d'una ràfega de vent en la ronda de la Panderola, aparentment amb fractura del braç, que ha sigut traslladada a l'Hospital de la Plana.

La Policia Local, operaris de Via Pública, Iberdrola i fins i tot bombers han intervingut en les 25 incidències registrades fins a les 15h per a restablir, en la mesura que ha sigut possible, la normalitat als carrers de la ciutat i fer front a les conseqüències de les ràfegues de més de 70 Km/h que s'han registrat.

Fins ara, el temporal de vent ha produït entre altres desperfectes la caiguda de dos arbres de la via pública, un sobre la vorera i l’habitatge contigu amb danys al tancat d'un habitatge al cami d’Onda, i un altre sobre la calçada en la pedrera de Vora Riu. A més, s'ha produït la caiguda de troços de façana d'un habitatge sobre la calçada al carrer de l’Encarnació que ha necessitat el tancament de la via al trànsit rodat i per als vianants fins que s’ha controlat pel servei de bombers.

També s'ha intervingut per un pal cablejat a punt de caure a la via pública en l'avinguda de la Mediterrània, i per un cable d'alta tensió trencat al camí Sant Nicolau que s'havia amollat de la torre que el subjectava i del qual saltaven espurnes, en aquest cas Iberdrola s’ha fet càrrec de la situació.

Els operaris de Via Pública i la Policia Local continuen amb les tasques per a restablir les condicions de les zones afectades, i en alerta per possibles avisos i a l'espera que el vent que ha començat a remetre done una treva.

No obstant això, la Policia Local recomana a la població que prenga mesures d'autoprotecció, entre les quals convé informar-se de les condicions meteorològiques previstes i estar atent a les indicacions que es vagen donant. Així mateix, han incidit en la importància de la precaució i, si es troba a casa seua, tancar i assegurar portes, finestres o para-sols, i retirar tests i tots aquells objectes que puguen caure al carrer i provocar un accident.

A la ciutat, han alertat, és convenient allunyar-se de cornises, murs o arbres, que puguen arribar a desprendre's i prendre precaucions davant d'edificacions en construcció o en mal estat, i estar atent al mobiliari urbà, grues i qualsevol altre element que puga caure o ser arrossegat pel vent.

Així mateix, la Policia Local recomana evitar en la mesura que siga possible els desplaçaments per carretera i, si és necessari fer-los, extremar les precaucions per la possible presència d'obstacles en la calçada.