La Policía Local pone las primeras denuncias por no usar mascarillas
  •  L'Ajuntament ha reforçat durant el cap de setmana passat l'operatiu organitzat per a controlar l'ús obligatori de mascaretes decretat per la Generalitat
  • La Policia Local de Borriana ha imposat 4 denúncies a joves que no portaven la mascareta adequadament durant aquest cap de setmana en diferents places de la ciutat
  • Les sancions poden arribar a ser de fins a 3.000 euros

L'Ajuntament ha reforçat durant el passat cap de setmana l'operatiu organitzat per a controlar l'ús obligatori de mascaretes decretat per la Generalitat, evitar aglomeracions i el consum d'alcohol en la via pública, realitzar inspeccions en els establiments d'hostaleria i restauració i fer complir els distanciaments i horaris de tancament, així com les mesures de seguretat contra el coronavirus.

Com a conseqüència, la Policia Local ha interposat les primeres 4 denúncies a joves que no portaven la mascareta adequadament durant aquest cap de setmana en places de la zona marítima, unes infraccions que podrien implicar sancions de fins a 3.000 euros. Tot i que també han confirmat que els borrianencs i les borrianenques estan respectant de forma generalitzada l'obligació d'usar mascareta, i el seu ús és generalitzat en la major part de la ciutadania.

Així mateix, la Policia Local ha detectat menor afluència i aglomeracions en els xiringuitos i locals d'oci, però un augment de festes o trobades privades amb grups d'amics i amigues. En aquest sentit, ha recordat que també és recomanable en els espais privats les mesures de seguretat i l’ús de mascaretes, per aquest motiu es vetlarà igualment pel seu compliment.

A més, durant el cap de setmana van desallotjar grups de joves que estaven fent botellon dins de l'operatiu especial per a evitar el consum d'alcohol en la via pública i les aglomeracions de joves.

En el dispositiu de la Policia Local de Borriana per a vetlar pel compliment de les noves mesures adoptades per a una major protecció davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, també s'està utilitzant un dron que adverteix en les zones d'afluència nocturna de joves de les recomanacions de les distàncies de seguretat i de l'ús de mascaretes.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua preocupació perquè “el risc de contagi és alt, tant en les festes privades amb amics com si no es prenen les precaucions adequades en els locals d'oci” i en aquests moments, ha avisat, “la salut de tots està en joc i hem d'extremar les mesures higienicosanitàries, preventives i de seguretat per a controlar i evitar contagis i rebrots de la Covid-19 a Borriana, que podrien comportar un confinament". Per això, ha advertit, “se serà inflexible i es multarà a totes les persones que no porten l'obligada mascareta”.

Maria Josep Safont ha apel·lat a la necessària corresponsabilitat tant de la ciutadania com de l'hostaleria i l'oci nocturn, "la gran majoria compleix escrupolosament totes les recomanacions, raó per la qual aquest és un missatge dirigit especialment a aquells que no ho fan".

La nova normativa publicada dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) contempla mesures encaminades a l'ús de mascaretes per part de la població, que inclou l'obligatorietat d’usar mascaretes en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i en espais tancats d'ús públic o oberts al públic

També es recomana en espais privats oberts o tancats quan existisca confluència amb persones no convivents o no puga garantir-se la distància interpersonal de metre i mig. L'aforament en els xiringuitos, terrasses de bars i restaurants serà del 100% si es compleixen les mesures de distanciament i en locals d'oci tancats no es podrà superar el 30% de l'aforament.

No obstant això, aquest ús no és obligatori en platges i piscines, així com en els espais de la naturalesa o a l'aire lliure fora de nuclis de població, sempre que l'afluència de les persones permeta mantindre la distància interpersonal de 1,5 metres. Tampoc ho és durant la pràctica d'activitat física o qualsevol altra activitat amb la qual resulte incompatible el seu ús, i en les activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romanga amb el grup de convivència estable.

Les mascaretes no s'exigeixen per a les persones que presenten malalties o dificultats respiratòries que se’n puguen veure agreujades per l’ús.