Normalidad en los primeros paseos y deporte tras 7 semanas de confinamiento
Primera salida tras el confinamiento por el COVID 19

Voluntariat de l'Assemblea Local de Creu Roja a Borriana i Protecció Civil del Consorci Provincial de Bombers participen des d'avui, juntament amb la Policia Local i la Guàrdia Civil, en l'operatiu de control de les eixides per a la pràctica d'esport i passejos autoritzats.

Després de set setmanes de confinament, runners, ciclistes, surfistes, i persones adultes de més de 14 anys passejant han aprofitat per a eixir al carrer des de primera hora del matí i ho han fet, en general, guardant la distància de seguretat i seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat arran de la pandèmia del coronavirus.

El consistori a través del dispositiu de control policial i de voluntariat ha facilitat la distribució de l'espai públic seguint les instruccions del Govern i s'ha pogut passejar pel Clot de la Mare de Déu, la platja, el passeig marítim, avingudes, i carrils per als vianants i s'ha restringit el trànsit de vehicles per a donar més espai a vianants i ciclistes a fi que pogueren mantindre la distància social.

Sobre les franges horàries, cal recordar que el Butlletí Oficial de l’Estat va publicar ahir una ordre del Ministeri de Sanitat on s'especifiquen els horaris per a la pràctica d'esports no professionals i passejos segons franja d'edat: Esports i passejos de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores; majors de 70 anys i dependents de 10 a 12 h. i de 19 a 20 hores; i xiquets i xiquetes menors de 14 anys de 12 a 19 hores.

Es recorda que la pràctica d'esport no professional entre les 6h i les 10h i les 20h i les 23h ha de ser individual, sense contacte amb altres persones, una vegada al dia i dins del municipi.

Fora de l'horari anterior, els passejos autoritzats es poden realitzar amb 1 persona convivent, 1 vegada al dia i a no més d'1 km. Els qui hagen d'eixir acompanyats poden fer-ho amb 1 cuidador, 1 vegada al dia i a no més d'1 km.

El fet que els adults puguen estar més temps fora de sa casa no significa que tinguen butla per a, per exemple, eixir de pícnic o muntar festes als parcs o a leds platges, per molt que mantinguen les distàncies.

Respecte als llocs permesos, l'ordre del departament especifica que les persones que passegen i les que facen esport sí que podran circular per qualsevol via o espai d'ús públic del municipi, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecten els límits establits. No estan permeses les activitats en instal·lacions esportives que ja havien sigut tancades a l'inici de la pandèmia. També està prohibit fer ús de vehicle motoritzat o del transport públic per a anar al lloc del passeig o l'activitat física.