- L'acte es realitzarà aquest dissabte 28 de gener a partir de les 16.30h al CMC la Mercè

- S'espera l'assistència de més de 450 persones


Borriana acollirà aquest dissabte 28 de gener la Gala del Ciclisme Comunitat Valenciana de la temporada 2022, organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV) en la qual es reconeixen els mèrits esportius de les ciclistes i dels ciclistes valencians.

La capital de la Plana Baixa ha sigut la seu triada per a celebrar aquest acte, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, per a retre homenatge als campions i campiones de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, així com als guanyadors de les diferents Challenge.

S'espera l'assistència de més de 450 persones, entre les quals es troben al voltant de 250 ciclistes de tota la Comunitat Valenciana, des dels cadets als ciclistes d'elit passant pel ciclisme adaptat, els júniors o els sub-23, convocats en els premis que es lliuraran a partir de les 16.30 hores a la Casa de la Cultura de la Mercè.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha mostrat la seua satisfacció per acollir aquest “important esdeveniment del ciclisme valencià” i ha assegurat que dissabte Borriana “serà una autèntica festa de l'esport, amb l'arribada de ciclistes de tot el territori acompanyats de familiars i amics”.

Aparisi ha destacat que Borriana enguany serà epicentre del ciclisme, ja que acollirà un final d'etapa de la Vuelta a Espanya a l'agost i el pròxim 4 de febrer una eixida d'etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana - Gran Premi Banc Sabadell.

D’aquesta manera, la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell torna a Borriana. Concretament la quarta etapa de la 74 edició, l'etapa reina, que eixirà des de Borriana el dissabte 4 de febrer de 2023. En la Volta participen més de 20 equips i més de 150 ciclistes, una altra ocasió “extraordinària per a omplir la nostra ciutat d'esport i bon ambient”, ha manifestat Aparisi.

Aparisi ha posat en valor la “important tradició ciclista de Borriana” i ha explicat que serà la cinquena vegada que la Volta a la Comunitat visita Borriana, després de fer-ho en 1933, 1948, 1981 i 1986. Es tracta, ha manifestat, d'una aposta pel ciclisme a Borriana, “perquè, sens dubte, és un important esdeveniment que atraurà nombroses persones aficionades al ciclisme, i a veïns i veïnes, per a vore partir l'etapa en un ambient festiu que revitalitzarà la ciutat”.

A més, ha recordat que Borriana tornarà a ser protagonista en la Vuelta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d'agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid, i acollirà el dimecres 30 d'agost el final de la cinquena etapa de la Vuelta, que eixirà des de Morella i recorrerà bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de mitja muntanya.

Aparisi ha reiterat la seua alegria davant el protagonisme que tindrà Borriana durant aquest any amb la celebració de “transcendentals jornades esportives que tornaran a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic, tenint en compte que són carreres ciclistes referents en el calendari nacional i, sobretot, en el calendari internacional”.