- Ahir dimarts en el Palau de la Música Catalana de Barcelona es va revelar el recorregut de l'edició d'aquest estiu en la presentació oficial


Borriana tornarà a ser protagonista en la Volta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d'agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid. Així ho han confirmat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i la de Turisme, Sara Molina, després d'assistir ahir dimarts a la presentació oficial, en què es va revelar el recorregut de l'edició d'aquest estiu al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

La capital de la Plana Baixa acollirà el dimecres 30 d'agost el final de la cinquena etapa de la Vuelta, que eixirà de Morella i passarà per una bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de mitja muntanya.

Tant Aparisi com Molina han mostrat la seua satisfacció davant el protagonisme que tindrà Borriana durant la celebració de la jornada esportiva, perquè es tracta de “l’esdeveniment ciclista per excel·lència a nivell nacional, i tornarà a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic tenint en compte que és una de les carreres ciclistes referents en el calendari internacional”.

Així mateix, han agraït a la Diputació de Castelló l'aposta i la inversió realitzada perquè la província compte amb dos etapes de la Vuelta 2023. Sens dubte, una iniciativa molt rendible per a la província de Castelló, que generarà un gran retorn econòmic i suposa un excepcional aparador per a la promoció televisiva mundial durant els dies de competició”.

També han volgut destacar que la Vuelta retorna al municipi després de quatre anys i, novament, “gràcies al treball de persones com el borrianenc Kiko Garcia que contínuament juga fort perquè Borriana estiga present en la Vuelta i en forme part destacada”.

Per a Aparisi i Molina, la visita a Borriana una altra vegada de la volta ciclista a Espanya té el valor afegit de la disputa del final d’etapa, ja que implica que els ciclistes, en escamot o pilot, s'endinsen en el municipi i lluiten pel triomf de l’etapa, “és la millor manera de convertir en un espectacle el pas de corredors i d'acostar i implicar el públic en la promoció d'un esport tan arrelat a Borriana com el ciclisme".

Una visita que comptarà a més amb l'atracció de tota la parafernàlia, muntatge i mitjans que acompanya la Vuelta i que farà una parada a la ciutat, perquè els veïns i les veïnes s'acosten fins a la zona,

Aparisi ha assegurat que el Consistori tindrà tots els dispositius i serveis necessaris “preparats i enllestits” perquè el 30 d'agost “la seguretat i l'espectacle estiguen garantits i Borriana s’aboque massivament en una Vuelta que torna a la nostra ciutat en un final d’etapa que no se celebrava des de feia 33 anys”.