- La prova autonòmica puntuable començarà a Borriana a les 9h en el velòdrom municipal, situat en el complex esportiu Llombai


El velòdrom municipal de Borriana acull diumenge que ve 8 de gener la primera prova del campionat de la Lliga Pista 2023 Comunitat Valenciana, organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

Situat en el complex esportiu Llombai, el velòdrom municipal de Borriana també acollirà l’última prova del torneig el 5 de febrer que completa el campionat. Un total de cinc proves compondran la Lliga de Pista de la Comunitat Valenciana de 2023, segons ha anunciat la nova Comissió de Pista de la FCCV: Borriana (8 de gener i 5 de febrer), Sant Vicent del Raspeig (15 de gener), Novelda (22 de gener) i Onda (28 de gener).

La prova autonòmica puntuable començarà a Borriana a les 9 hores i l'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament. Comptarà amb les categories Sub-23 Femení, Sub-23, Màster 30 Femení, Màster 30, Júnior Femení, Júnior, Infantil Femení, Infantil, Elit Femení, Elit, Cadet Femení, Cadet, Aleví Femení, Aleví, Màster 60 Femení, Màster 60, Màster 50 Femení, Màster 50, Màster 40 Femení i Màster 40.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha expressat la seua satisfacció perquè el velòdrom aculla la primera i l'última de les jornades de la Lliga, “els amants del ciclisme de pista tenim una cita molt interessant al velòdrom de Borriana”.

Amb aquesta competició, ha manifestat, el velòdrom municipal “es consolida per a les competicions de nivell i posa encara més en valor la inversió de 40.000 euros de l'Ajuntament de Borriana en la reparació i millora de les instal·lacions, per a tornar a comptar amb aquestes instal·lacions de primer nivell que contribuiran a impulsar la pràctica esportiva”.

Així mateix, Aparisi ha recordat que des del mes de desembre passat el consistori té en marxa els treballs d'instal·lació d'enllumenat exterior en el velòdrom, unes obres a càrrec del pressupost municipal que permetran “dotar la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient”, i permetrà “ampliar l'horari d'ús d'entrenaments i competicions d'unes instal·lacions molt sol·licitades entre els ciclistes federats, i contribuirà a impulsar la pràctica esportiva i recuperar-la per a entrenaments i també per a competicions d'alt nivell”.

Amb aquestes inversions, ha subratllat, “es compleix amb el compromís adquirit per l'equip de govern de dotar el velòdrom de millores i d'il·luminació en unes instal·lacions que alberguen diverses competicions autonòmiques i entrenaments de les seleccions de ciclisme en pista”.

Al mateix temps, segons ha destacat el regidor d'Esports, “servirà per a impulsar aquesta pràctica entre la ciutadania de Borriana, tant per als que comencen a conèixer aquest esport com per a les persones que el practiquen per afició i salut, que és en definitiva el que impulsem des del Servei Municipal d’Esports: esport i salut”.

Des de l'equip de govern i concretament des de la Regidoria d'Esports, ha assegurat Aparisi, “hem volgut posar en valor els nostres esports minoritaris i en aquest cas el ciclisme, apostant per unes inversions en infraestructures i esport que aquest diumenge es traduiran novament en un campionat de pista, obert per al gaudi de l'afició ciclista a nivell comarcal, provincial i de tota la Comunitat Valenciana”.